tips för att minska missbruk

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-12
Missbruk är ett stort problem bland människor i alla åldrar och bakgrunder. Enligt US Department of Justice, det kostar mer än $ 275. 000. 000. 000 av sjukvårdskostnader och svarar för 130. 000 dödsfall varje år. Från hårt drickande collegestudenter och missbrukare heroin till Skid Row alkoholister och piller-popping proffs, den har en direkt påverkan på både psykisk och fysisk hälsa, produktivitet och personliga relationer. Det finns blandade åsikter om huruvida missbruk beror på ärftlighet eller resultatet av overindulgence , men principen av beroende är lika enkelt som någonsin : om något känns bra , kommer du förmodligen att göra det igen

ändra dina vanor <. /h2 > För att minska ditt ämne intag är det nyckeln till att bryta den rituella vanor som främjar missbruk . Till exempel om du vanligtvis har en cigarett efter en måltid , borsta tänderna efter istället . Om en post-arbete dryck är din norm , ta en rask promenad som ett alternativ. Det är ofta nödvändigt att ändra din vänkrets . Du kommer att vara mer benägna att missbruka alkohol och droger om du umgås med andra som gör på det sättet stärka den livsstilen . Istället fokuserar på ökad själv genom att stärka din friska personliga relationer , att bli fysiskt aktiv och utbilda dig själv på valfritt antal av livets fascinerande ämnen .

söka hjälp

Om din missbruksproblem har eskalerat till den grad av beroende , det är viktigt att du söker professionell intervention . Missbruk rådgivare är utbildade inte bara för att bryta den onda cirkeln av missbruk , men också att ge förslag för att undvika återfall efter behandlingen. Populära program inklusive Narcanon och Anonyma Alkoholister har centra över hela världen , men inte förbise de många lokala behandlingshem sannolikt att vara i ditt område .

Inrätta Skälen för att begränsa ditt ämne Missbruk

Varför vill du klippa tillbaka på ditt drickande eller drogbruk ? Vilka positiva förändringar skulle komma av det ? Det är frågor du bör ställa dig . Utveckla en lista , antingen för hand eller psykiskt, av skäl för att minska din berusningsmedel intag . Till exempel kanske du vill ha en tydligare inställning, se din bästa och använda tid och pengar du skulle ha använt under påverkan mot att utveckla positiva hobbies och talanger . Att ha en lista hjälper dig att både fastställa dina skäl för avgiftning och förstärka de positiva förändringar som du gör.

Förstå att Missbruk Begränsa din frihet

missbruk, om den inte hejdas , kan leda till fullt utvecklad missbruk . Med någon missbruk begränsar din personliga frihet genom att binda dig till en viss källa , vare sig det gata återförsäljare, spritbutik , även din läkare . Genom att kräva dessa ämnen att fungera , som en konsekvens minska din självständighet som en individ . Det är bättre att vara fri från alla beroenden så att du kan agera fritt utan att förlita sig på kemikalier att känna sig bekväma . Minska ditt missbruk nu kan tillåta dig att undvika fallgroparna i missbruk .

Previous:nothing Next:viktiga skäl för en årlig checkup

Relaterade artiklar


 • Hur balanserar jag min hormoner ?
 • stadier av sorg
 • bensvaghet i ett barn
 • tecken på en etopic graviditet
 • vad är galactocele av bröstet ?
 • leksakers säkerhet frågor
 • varaktigheten av hydrokortison aktuella biverkningar
 • vad är syftet med mellanörat ?
 • kroppslukt hos barn
 • snabbt hem rättsmedel för cystisk akne kokar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com