vad kännetecknar dyskalkyli ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-25
Dyskalkyli är en omfattande samling av geografiska och kvantitativa skicklighet försämringar orsakade av en svårighet i visuellt bearbetning siffror och /eller språkproblem bearbetning . Sjukdomen är livslång , och även om det inte finns något botemedel , kan åtgärder vidtas för att minska dess inverkan på offret . Enligt National Center for inlärningssvårigheter, användningen av verktyg som grafpapper att organisera idéer och siffror alternativ till matematiska problem , och eliminera distraktioner alla har visat sig effektiva sätt att hantera sjukdomen .

Tid och Direction Svårigheter

En person som lider av dyskalkyli kan ofta vara för sent till möten eller händelser och kan ha problem att komma ihåg scheman . De kan också få svårt att uppskatta hur lång tid en aktivitet kommer att ta att slutföra . Dyskalkyli drabbade lätt kan förvirrad och har liten eller ingen känsla av riktning .

Skillnader mellan verbala och matematiska förmågor

Någon med dyskalkyli kan ha utmärkta muntliga och skriftliga färdigheter och ändå vara oförmögna att göra även enkla matematiska problem eller problem att lösa uppgifter .

Pengar svårhanterligt

En annan egenskap av dyskalkyli är en svårighet att hantera pengar . Hålla reda på kontanter eller en bibehålla ett bankkonto balans kan kräva intensiv ansträngning eller extern hjälp .

Sekventiell Vägbeskrivning Svårigheter

Det kan vara svårt för en person med dyskalkyli att hålla en sekvens av riktningar för . I ett problem som kräver användning av matematik , kan han förvirra ordning addition, subtraktion, multiplikation eller division . Dessutom gillar uppgifter Göra recept , hitta vägbeskrivning till en plats , eller andra sekventiell riktningar kan försvinna på sig.

Musical Svårigheter

Ett gemensamt kännetecken för dyskalkyli är en oförmåga att förstå musikaliska begrepp samt svårigheter att lära sig läsa noter eller spela ett instrument .

skillnad mellan matematiska begrepp och specifika problem

En drabbad av dyskalkyli kan ha en god förståelse av allmänna matematiska begrepp, men när det kommer till specifika beräkningsmetoder och /eller organisatoriska färdigheter , kan han vara förlorad .

Previous:nothing Next:skillnaden i muskel utveckling mellan barn pojkar & flickor

Relaterade artiklar


 • gallring hud & åldrande
 • Vilka plikter av ett ob sjuksköterska ?
 • klimakteriet med en äggstock
 • målarbete tips för att lyckas
 • vilken typ av lin som ska användas för uppvärmda kuddar
 • struktur och funktion av det manliga reproduktiva systemet
 • Vilka är fertilaid biverkningar ?
 • hur man utformar gyllene säkerhetsbestämmelser
 • hälsoriskerna av pH i vatten
 • viktiga skäl för en årlig checkup
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com