vanligaste gynekolog förfaranden

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-23
Den vanligaste gynekolog rutiner används för att diagnostisera och behandla frågor som rör kvinnans hälsa . Förfarandena kan utföras i en gynekolog kontor , klinik eller ett sjukhus. Varje förfarande har riskerna med det som sträcker sig från mindre till svår . Din gynekolog bestämmer vilka förfaranden som nödvändig baserat på din medicinska historia och de medicinska problem du upplever .

hysterektomi

Enligt Mission Health Systems , är den vanligaste gynekolog förfarande hysterektomi . En hysterektomi är borttagning av livmodern ske genom ett snitt i buken eller magen . Under en hysterektomi , kan hela eller delar av livmodern tas bort . En partiell hysterektomi innebär att ta bort bara den övre delen av livmodern , medan totalt hysterektomi kräver att ta bort hela livmodern och livmoderhalsen . En radikal hysterektomi kräver demontering av hela livmodern , livmoderhalsen och övre delen av slidan . Den typ av hysterektomi genomföras beror på din medicinska historia och orsaken till operation . Blödning , infektion och problem med att andas kan bero på en hysterektomi . Om läkaren också tar bort äggstockarna under en hysterektomi , kan tidig menopaus förekomma .

dilatation och skrapning ( D C )

En dilatation och skrapning ( D C) Ingreppet görs för kvinnor som upplever oregelbundna blödningar , livmodercancer eller muskelknutor . Detta förfarande tillämpas som ett diagnostiskt verktyg för att avgöra den underliggande orsaken till medicinska frågor. Det kan göras i kombination med andra förfaranden . En D C skall hämtas vävnad inifrån livmodern . Förfarandet kan utföras på ett sjukhus eller klinik . Ärrbildning i livmoderslemhinnan och punktera av livmodern kan resultera från att genomgå en D C. Kvinnor med en höft infektion och blodpropp störningar eller hjärt-och lungsjukdomar inte kan få möjlighet att genomgå en D C på grund av de ökade riskerna .

kolposkopi

En kolposkopi är ett diagnosverktyg som används efter en onormal cellprov . En kolposkopi utförs vanligtvis i en gynekolog kontor eller en klinik . En gynekolog tar ett litet urval av onormala celler för ytterligare granskning från livmoderhalsen . Under en kolposkopi , kan du uppleva kramp eller liten blödning . I enlighet med förfarandet , kan du uppleva kraftiga blödningar eller infektion . Ett avvikande resultat från en kolposkopi kan vara ett tecken på genitala vårtor , livmoderhalscancer eller cellförändringar vävnad . Din gynekolog kan utföra en kolposkopi tillsammans med andra förfaranden för att fastställa orsaken till din onormala cellprov .

Previous:nothing Next:Hur ofta bör jag ha en cellprov om de är alltid normalt?

Relaterade artiklar


 • varmvattenberedare säkerhetsbestämmelser
 • hur man köper Stödstrumpor online
 • allmänläkare vs kiropraktor
 • gör endagslinser längre
 • relevant tidigare sjukdomshistoria
 • hur man hittar en barnmorska i Texas
 • information om småblödningar mellan cykler
 • frågor om barnläkare
 • medicinska orsaker svullna ögon hos spädbarn
 • hälsokontroll
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com