Effekterna av näsa packning på andningen

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-06
Näsa packning , som även kallas nasal packning , används för att stoppa näsblod , eller att absorbera blödning efter näsa operationer . Förfarandet innebär gasbindor packas djupt in i näsan kamrarna . Den gasväv kan beläggas med antibiotika eller ämnen som styr koagulering . Näsa packning är i allmänhet endast används när en patient är blödning kontinuerligt . Även näsa förpackningar är användbart i vissa situationer kan de resonemang andas genom att blockera nässlemhinnan , en viktig del av andningsorganen.

hypokapni

hypokapni , en brist på koldioxid i blodet , kan vara en direkt följd av näsa packning . Om näsan passager blockeras och luft kan strömma fritt , förändringar i andning hända . Inandning djupt att öka luft eller inandning att snabbt kompensera för luft förlust kan orsaka uppkomsten av hypokapni . Symtomen är nedsatt syn , yrsel , muskelkramper i händer och fötter och nervositet . I svåra fall är hjärnan , som reglerar nivån av koldioxid i blodet , berövas syre som orsakar medvetslöshet .

hypoxemi

Näsa packning kan orsaka hypoxemi , ett tillstånd som uppstår när blodet inte effektivt syresätts i kroppen . När gasväv placeras i näsans kammare , är flödet av luft genom näsan blockeras . Bristen på luft ger en brist på syre . Trycket av syre i blodet sänks orsakar symtom såsom rastlöshet , desorientering , förvirring och huvudvärk . Om hypoxemi kvarstår mer allvarliga symptom , som till exempel en extrem ökning eller minskning av blodtryck, hjärtstillestånd , sömnapné och ökad hjärtfrekvens .

sömnapné

Näsa packning kan orsaka blockeras sömnapné , en sjukdom som påverkar andningen under sömnen . Sömnapné är ett resultat av blockerade luftvägar . När gasväv är packad i näsan , är den normala passagen av luft avbrytas . I vissa fall andas genom munnen är nödvändigt för att kompensera avsaknaden av luftflödet i näsan . Som ett resultat av symptom , såsom oförmåga att få djupare sömn stadier , en minskning i minnet och alltför högljudda snarkningar . Snarkning åtföljs av perioder av kippar efter andan och andningsuppehåll .

Previous:nothing Next:hur man använder ivermectin för huvudlöss

Relaterade artiklar


 • inkontinensprodukter för barn
 • om blödning efter abort
 • hudvård med niacinamid
 • vuxna akne och känslig hud
 • Vilken typ av sjuksköterska fungerar i arbete och leverans ?
 • mekanisk och kemisk nedbrytning i munnen
 • Regler och föreskrifter för en hälso- sparkonto
 • Vilka är fördelarna av en fitball ?
 • hyr eller köper en flaska vatten kylare bättre ?
 • sondmatning för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com