Fördelarna med makt rullstolar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-16
elrullstolar , som också kallas elektriska rullstolar , är en vanlig stöd till det dagliga livet för människor som är funktionshindrade eller äldre . Elrullstolar ger många fördelar för rullstol människor . Många människor som behöver rullstol hitta en elrullstol erbjuder fler fördelar än en klumpig manuell rullstol .

Ökad mobilitet

För funktionshindrade som inte kan använda sina armar för att driva en manuell rullstol , eller för personer som inte har överkroppen styrka att själv driva en manuell rullstol , elrullstolar erbjuder möjligheten att vara mobila med hjälp av en joystick eller munstycke , som SIP och puff kontroll beskrivs med rullstol . CA eller en tunga-kontrollerad rullstol .

Ökad manöverförmåga

elrullstolar använda hjul som svängbara hela 180 grader för att ge mer manöverförmåga , särskilt i små områden , enligt Elektriska rullstolar Center . Manövrerbarhet är en av de viktigaste problemen i samband med rullstol . Elrullstolar låta en handikappad person att komma runt trånga utrymmen och flytta till mindre områden , vilket är särskilt fördelaktigt hemma .

ökad fysisk support

En elrullstol kan har möjlighet att medge en mer fysiskt stöd , inklusive justerbar sittplatser såsom lutning och luta . Power rullstolsburna kan också justera höjden på stolen för att se sin omgivning tydligare . Vissa elrullstolar också ha möjlighet höjd att hjälpa en person att få till stående ställning .

Fler Terräng Alternativ

Enligt Rullstolen Webbplatsen har en elrullstol en mycket mer stabil bas , vilket tillåter användare att korsa mer utomhus terräng än de kunde med en manuell rullstol . Elrullstolar ger också en mer komfortabel körning över ojämn terräng .

Fler Transport Alternativ

elrullstolar kan användas som ett säte i ett motorfordon . De är lättare fastbunden och säkras i ett motorfordon än en manuell rullstol . Elrullstolar kan ofta vara en bekväm och enkel metod för transport utan att behöva överföra användaren till en vanlig plats i fordonet .Oftast människor som är rullstolsburen kräver användning av ett handi- buss eller handi- van , som ändras fordon som är konstruerade för att transportera rullstolar . Power rullstolsburna kan använda en vanlig bil som är mindre förändringar på bandet i en elrullstol .

Previous:nothing Next:vilka faktorer som bör övervägas på sondmatning ?

Relaterade artiklar


 • källaröversvämning & nivåer av radon
 • hur man skriver en personlig sjukdomshistoria
 • hur man hittar en läkare assistent i Arizona
 • hur man kan gå försäkringsgrupp hälsa
 • hur man oxidera glukos
 • transvaginalt ultraljud
 • hem HLR utbildning
 • hälso- och sjukvård politik för barn
 • metylparaben & graviditet
 • äldre och beroende av vuxna missbruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com