Vilka funktioner i hypofysen och sköldkörteln ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-10
hypofysen och sköldkörteln är beståndsdelar i kroppens endokrina systemet, som utsöndrar hormoner som reglerar kroppens processer (såsom de som deltar i celltillväxt, immunitet och reproduktion ). Även om hypofysen och sköldkörteln har sina egna individuella funktioner, interagera de även med varandra.

Hypofysen Funktioner

Hypofysen är ungefär lika stor som en ärta, och är fäst i hypothalamus, som är en del av hjärnan strax ovanför hjärnstammen. . Det reglerar andra körtlar i det endokrina systemet, inklusive sköldkörtelnUtöver sin roll som tillsynsmyndighet, producerar flera hormoner: tillväxthormoner som reglerar kroppens utveckling, prolaktin, som tar initiativet mjölkproduktionen i nyförlösta mödrar, luteiniserande hormon (LH) och follikelstimulerande hormon (FSH), som stimulerar testiklarna och äggstockarna, (ACTH), som stimulerar binjurarna, melanocytantalet-hormon , som styr hudens pigmentering, antidiuretiskt hormon (ADH), vilket ökar reabsorption av vatten i njurarna, oxytocin, vilket gör att livmodern att ingå avtal under förlossningen, och sköldkörtel-stimulerande hormon (TSH), som stimulerar sköldkörteln.

Sköldkörtelbesvär

Sköldkörteln väger cirka ett uns , och ligger i framsidan av halsen , strax under struphuvudet . Sköldkörteln reglerar ämnesomsättningen , eller kemiska aktivitet , för varje cell i kroppen . Det reglerar också mängden kalcium i kroppen .celler i sköldkörteln är de enda celler som kan absorbera jod . Genom att kombinera detta element med en aminosyra som kallas tyrosin , producerar sköldkörteln hormonerna trijodtyronin ( T3 ) och tyroxin ( T4) . Dessa hormoner styr kroppens ämnesomsättning .

Samverkan mellan hypofysen och sköldkörteln

Hypofysen fungerar som en regulator eller controller i sköldkörteln , ungefär på samma sätt som en termostat reglerar ett luftkonditioneringssystem . Hypofysen övervakar nivåerna av T3 och T4 hormoner i blodet , när de hoppar för lågt , det ökar dess produktion av TSH , stimulera sköldkörteln att öka produktionen av T3 och T4 . När T3 och T4 -nivåerna normaliseras , undertrycker hypofysen produktionen av TSH .

Previous:nothing Next:hur mycket ska mitt barn väger?

Relaterade artiklar


 • naveln och buksmärta
 • Hur lång tid efter rökning kan jag amma ?
 • Fördelarna med vuxen dagis
 • Hur man använder en ccs glukometer
 • medicinska laboratorietester , diagnostik och förfaranden
 • Vad är några potträning problem för en 4 -årig flicka ?
 • graviditet försäkring i Indien
 • hur man avgör organ ram
 • hälsosam vana verksamhet för mellanstadiet
 • Vad gör hög set & höga reps göra ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com