adhd bedömning instrument

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-23
Symptomen på Attention Deficit Hyperactivity Disorder , eller ADHD , är ofta förväxlas med normala barndom beteende, såsom koncentrationssvårigheter, impulsivitet och vara lätt distraherad . I verkliga fall av ADHD , symtom uppträder vanligen i åldern 3 och 6 , och kan variera mycket mellan barnen. Det finns en rad verktyg för bedömning som används för att identifiera personer med ADHD , och eftersom ingen enskild test används för att ställa en diagnos, är korrelationen mellan flera tester av yttersta vikt .

Conners Teacher Rating Scale-Reviderad

Conners Teacher Rating Scale-Reviderad (CTR-R) är ett 28-fråga test som används för att diagnostisera ADHD hos barn i åldern 3 till 17. Denna speciella skala har visat sig vara mycket effektiv i att skilja mellan hyperaktiva barn från normala barn (kliniskt betecknas som icke-hyperaktiva barn) samt barn med inlärningssvårigheter. Effekterna av medicineringen är också identifieras genom detta test.

Child Behavior Checklist

Child Behavior Checklist (CBCL) har visat positiva resultat i att identifiera ADHD hos barn från 4 års ålder till 16. Denna bedömning Verktyget analyserar ett brett spektrum av beteenden egenskaper och kompetens och kan generera T-poäng för dess resultat. I CBCL har också en version för lärare som liknar den överordnade formen och används för att bedöma ADHD hos barn 4 till 18 år.

Störande beteende Disorder Rating Scale

Denna bedömning verktyg, som finns i moderbolaget och lärare form, ber testare att granska en lista över beteenden och identifiera hur nära det beteende som anges matchar barnet som bedöms. Till exempel kan frågor är , " Har barnet argumenterar ofta med vuxna ? " " Har barnet VRÄKA ut svar på frågor innan frågeställaren har avslutat ställs ? " " Har barnet svårt att uppmärksamma när man spelar eller gå till en aktivitet ? " Utvärderarna sedan ombeds att välja om beteendet förekommer "mycket "," inte alls " eller någonstans mitt emellan .

undersökningslampor

En läkarundersökning är en annan viktig bedömning som används för att identifiera möjliga orsaker till uppmärksamhet beteende problem . Blyförgiftning och beslag finns två möjligheter som ibland kan ge liknande beteenden som barn med diagnosen ADHD . En läkare utvärdering är också nödvändigt att fastställa möjliga contraindicating faktorer som receptbelagda mediciner för ouppmärksamhet eller hyperaktivitet . Om ett barn lider av astma eller har hjärtproblem , kan vissa mediciner inte anges för hyperaktivitet , och om föreskrivet kan orsaka allvarliga hälsoeffekter . Det är också viktigt att notera att en läkare intervju och utvärdering kan vara subjektiv . En " läkarmottagning effekten " har noterats i klinisk forskning , där barnen som utvärderas är fortsatt fokuserade på läkarmottagningen men visa motsatsen beteenden hemma eller i skolan .

Previous:nothing Next:intäkter kraven för Medicaid på gravida kvinnor

Relaterade artiklar


 • Hur går det för en koloskopi på en nyfödd ?
 • Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?
 • kondition meriter badge krav
 • hur man rengör badleksaker med vinäger , vatten & Clorox
 • OTC botemedel för avlivning och behandla huvudlöss
 • effekterna av koffein på foster
 • flebotomi skador
 • vad är meningen med neonatal sepsis ?
 • hur mycket ska mitt barn väger?
 • fördelar och nackdelar med höga topp skor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com