bensvaghet behandling

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-20
Bensvaghet är ett symtom som ofta förbises, eftersom det vanligtvis bara upptäcks av patientens egen uppfattning. Många människor har inte ens inser att de lider av bensvaghet. Det kan tyda på allvarliga problem som kompression av ryggmärgen eller spinalnerver eller allvarliga sjukdomar nerv. Om de inte behandlas tillräckligt snabbt kan detta leda till permanenta nervskador och andra hälsoproblem

Du behöver:. .
Basal Body termometer
Diagram.

Orsaker

Nerver från nedre delen av ryggen och ryggmärgen åka ner till benet för att ge rörelse och beröring sensation. Kotor i ländryggen är vanligen påverkas av förhållanden som halkade disken , ischias och spetälska . Dessa villkor orsaka skador på nerver i benen , vilket resulterar i förlust av känsla eller muskler fungerar . Tre huvudsakliga orsakerna till bensvaghet är kompression av ryggmärgen , komprimering av spinal nerver eller lokala sjukdomar nerv . Vanliga lokala nerv sjukdomar inkluderar spetälska , skada nerv klippa , syfilis och neurofibrom .

Symtom

Symtom som oftast åtföljer bensvaghet skjuter smärta och förlust av beröring känsla i benen . Leg svaghet är ofta det första tecknet på förlamning som en följd av nervkompression i nedre delen av ryggen, och bör tas på allvar. Människor med frekvent ländryggsbesvär löper större risk att drabbas av bensvaghet.

Diagnos

Läkaren kommer att utföra en fysisk undersökning först, ber dig att göra enkla rörelser. Han kommer att mäta styrkan på dina rörelser genom att motsätta den med handen. Touch känsla kan testas med en nål eller bomull WISP att bestämma området för känselbortfall och lokalisera den troliga platsen för nervkompression.Diagnostiska tester kan omfatta: röntgen för att utesluta alla frakturer, magnetisk resonanstomografi tentor att diagnostisera skador eller avvikelser som halkade disk, disk utstick och nervkompression, eller nervledning studier, där små elektroder används för att mäta den elektriska aktiviteten i nerver på olika delar av kroppen.

Anledning till akut vård

Nervvävnad inte växer tillbaka lätt, så någon nerv skada fast. Eftersom en skadad nerv inte kan repareras, kan du förhindra bara ytterligare skador genom att behandling så snart som möjligt. Permanenta nervskador kommer att sätta in efter bara några dagar att uppleva bensvaghet . Om bensvaghet behandlas inom det här fönstret period kan permanenta nervskador undvikas och benrörelser återställas

Behandling : . local nerve Sjukdomar

Ben svaghet kommer att behandlas enligt dina villkor . Om benet svaghet orsakas av lokala nervsjukdom , kommer kirurgi inte krävas och sjukdomen troligen kommer att behandlas med läkemedel . Du kommer sannolikt att fortsätta de läkemedel för ett par månader , upp till flera år .

Behandling : Ischias eller Fractured kota

Ischias eller brutna kota i allmänhet behandlas med en sex veckors period av sängläge och smärtstillande medel . Efter denna period kommer gradvis sjukgymnastik och övningar för att stärka musklerna i benen . Muskelavslappnande medel och neuro-vitaminer kan vara föreskrivna för att minska smärta . Behandlingen Programmet bör följas noggrant , eftersom det är möjligt att annars hamna en förlamad för livet

Behandling : . Komprimering av ryggmärg

Kirurgi är ofta den enda lösningen på bensvaghet orsakas av nerv eller ryggmärgskompression . Utan operation kan det leda till permanent förlamning . Efter operation för spinal tumör eller disk utstick , kommer du vara tvungen att bära en ortos i ca sex till åtta månader för att ge extra stöd för ryggen och begränsa vissa rörelser . Kirurgi av ryggraden eller ryggmärgen är inte utan risker . Du kan hamna i förlamning efter operationen , och kommer att vara tvungna att underteckna en ersättning form .

Previous:nothing Next:hur många steg ska jag gå ner i vikt ?

Relaterade artiklar


 • Finns det ett behov av privata tull hemvård ?
 • disponibla toalettsits täcka instruktioner
 • inkontinensprodukter för barn
 • familjedynamik & ätstörningar
 • Varför är coreg föreskrivs ?
 • hur du tar bort överflödigt vax
 • sjukvårdsförmåner för fattigdomsrelaterade nivå ensamstående förälder
 • massachusetts sjukförsäkring program
 • vaccinering för rabies hos ett djur
 • höftproblem för tonåringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com