checklista med frågor för äldre föräldrar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-11
Som föräldrar ålder , är de mindre kan vårda sig själva och njuta av aktiviteter som de en gång gjorde . Inte varje senior har samma mentala och fysiska kapacitet , dock , varför är det viktigt att vuxna barn vårdpersonal att identifiera de individuella behoven hos deras föräldrar och avgöra vilken typ av vård de behöver .

hälsa frågor

Frågar dina gamla föräldrar om deras allmänna hälsa är det bästa sättet att börja . Var medveten om eventuella hälso villkor de har, och begära en lista över alla mediciner de tar . Att veta så mycket som möjligt om sin hälsa historia kan också hjälpa dig att förstå deras risker för att utveckla ytterligare hälsoproblem . Om möjligt , träffa sina läkare inom primärvården för att be om mer detaljerad information om varje förälder . Är de fysiskt kan ta hand om sig själva ? Är de mentalt kunna göra det ?

dagliga behov

Dina föräldrar kan behöva hjälp att uppfylla sina grundläggande behov. Har de behöver bada, grooming, dressing och personlig vård assistans? Kan de kör själva eller åker kollektivt? Vissa äldre människor behöver bostadsanpassning att möjliggöra en bättre rörlighet runt huset. Dessa kan bestå grepp barer i badrum och bredare dörröppningar för att rymma rullstol.

Finansiell och juridisk

att fatta beslut om ekonomiska och rättsliga ansvaret för äldre föräldrar är ett stort steg. Du kan helt enkelt ta över ansvaret för att betala sina månatliga räkningar och budgetering sina utgifter, men det kan vara en bättre idé att få ekonomiskt fullmakt, beviljande du laglig rätt att sköta sina konton. Har dina föräldrar har en levande kommer? Om så är fallet, tillåter den dig att fatta beslut om livsuppehållande? Vet du vad deras önskningar är när det gäller begravningar? Har några begravningskostnaden varit förbetalda? Rådgör med en advokat som specialiserat sig på äldre lag för att avgöra hur mycket rättsligt och ekonomiskt ansvar att ta.

Previous:nothing Next:håravfall sjukdomar som orsakas av perm kemikalier

Relaterade artiklar


 • uppskjutande ligament under graviditeten
 • Vilka är farorna med klubbor ?
 • nivåer av mänsklig beröring
 • sociala förmåner för barn med ADHD i Nebraska
 • helhetssyn barnmorskor praxis
 • mjällschampo under graviditeten
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
 • kvalifikationer att placeras i halvvägs hus
 • polycytemia höftproblem
 • ascomycota livscykel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com