effekterna av karbolsyra på kroppen

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-28

Du behöver:
Soap
. Vatten.
Kontakta lösning.

karbolsyra påverkar kroppen på olika sätt. Det var ursprungligen en antimikrobiell substans. I mitten av 1800-talet, används amerikansk kirurg Joseph Lister karbolsyra att rengöra och klä sår, rapporter MedicineNet. com. Vid administrering i utspädd styrka, är det särskilt användbart som en bedövningssalva, och kan lindra tandvärk smärta. När de tillämpas i mer koncentrerad formuleringar kan dock karbolsyra uppföra sig som ett gift, i vilket fall det mål nervsystemet i den mänskliga kroppen med förfärliga konsekvenser.

karbolsyra Förgiftning

Upptagande av full styrka karbolsyra orsaker muntligen akut gastroenterit (inflammation i mage och tarmar), vilket leder till kräkningar, kollaps och död. Efter intag av syra, ger energi det vaskulära-motor och respiratoriska centra och förlamning snabbt inträffar därefter. Hjärtat saktar till den grad av förlamning också. Andning upphör efter en ökad andningsmönster. Alla reflexer stöt huvudsak nedåt tills hjärnan och ryggmärgen är helt deprimerad och inträder koma.

andningsförlamning

karbolsyra påverkar andning som det oxiderar i kroppen . Lungorna utvisa delvis syran i form av gas, och njurarna utvisa det i form av urin . Karbolsyra ger urinen en rökig kvalitet . Ett medium dos av ämnet tenderar att stanna eller förlama andning , medan en större mängd syra stoppar hjärtat från att slå . Den kontrollampa tecken på att en person dött av karbolsyra förgiftning är i blodet . Efter döden tar blod på en ytterst mörk färg och kommer inte att koagulera , eller koagulera .

medicinska effekter

används inte längre som ett antiseptiskt, eftersom andra, mer effektiva läkemedel ersatt det har karbolsyra många andra effektiva läkemedel verktyg idag. Som en 5 procent lösning, befriar klåda, rapporter Henriette's Herbal Homepage. Som en 1 procent lösning, det fungerar som en gurgla. Det är effektivt mot det ont i halsen av halsfluss. Det är bevisat säker och effektiv mot illamående och kräkningar när det tas som ett kvartals-grain dos. Också i en mycket utspädd lösning av upp till 5 procent, tjänar den som en spray för kroniska lunginfektioner. Andra problem det mål ingår bölder, endometrit, parasitiska hudsjukdom, synovit och magsår.

Previous:nothing Next:hur använder jag tejp Kinesio knä?

Relaterade artiklar


 • hur man köper lyfta delar stol byte
 • fosterdiagnostik av bicuspid aortaklaffen
 • typer av plantor
 • hur du ställer in en taylor skala
 • hur man kan stoppa gamla föräldrar från att köra
 • Hur utsöndringsmekanismerna systemet att fungera med andra system i kroppen ?
 • brandsäkerhet information för barn
 • ohio cobra lagar
 • hälsorisker att frysa in livsmedel i plast
 • effekten av infrarött ljus på perineal trauma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com