effekterna av östrogen i bröstmjölk

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-31
hormonet östrogen är godkänd för användning av ammande mödrar som preventivmedel eller andra villkor. . Men det finns potentiella biverkningar av att använda östrogen vid vård. Östrogen konsumtionen tenderar att minska mängden bröstmjölk och kvalitet. Biverkningar av östrogen på det ammade barnet är inte kända men kan innefatta problem med levern fungerar i mycket unga barn och kinkighet vid matning.

Kvantitet av bröstmjölk

Den stora majoriteten av mödrar som konsumerar östrogen under amning erfarenhet lägre mjölkproduktion än vanligt. För vissa mammor nedgången är minimal , men för andra minskningen kan vara drastisk .

Kvaliteten av bröstmjölk

Konsumtionen av östrogen är också förknippat med bröstmjölk av lägre kvalitet. I synnerhet är östrogen konsumtion i samband med en minskning av proteinhalten , kvävehalt , och laktoshalt på bröstmjölk . Den minskade kvaliteten på den mjölk kan leda till att barnet är mer kinkig vid matning, och obekräftade uppgifter tyder på att barn blir mindre kinkig när hormonell behandling avbryts .

Effekter på Baby

Det finns få starka bevis för att konsumtionen av östrogen efter moderns har betydande biverkningar på det ammade barnet. Det finns dock vissa biverkningar som är under fortsatt granskning men har ännu inte entydigt stöd. Bland barn under 6 veckor gamla, är det möjligt att östrogen i bröstmjölk kan resultera i leverproblem, eftersom levern inte kan väl tillräckligt utvecklade för att effektivt behandla hormoner i mjölken. Det finns också vissa tecken på att konsumtionen av östrogen för spädbarn kan resultera i minskat intestinal celltillväxt, men dock denna minskning inte tycks påverka tarmen enzymaktivitet, och konsumtionen av östrogen föreningar kan faktiskt minska förekomsten av intestinala rotavirus infektioner.anekdotiska bevis från mödrar tyder på att östrogen konsumtionen kan leda till spädbarn är mer kinkig vid amning, även om kliniska studier inte har utförts för att testa detta påstående.

Previous:nothing Next:skäl för en kvinna att förlora sitt hår

Relaterade artiklar


 • Vilka olika typer av skadliga ärftliga egenskaper ?
 • riskerna för vårdhem
 • Hur mycket ska jag väga 6 fot 1 tum?
 • säkerhet etikett krav
 • pediatriska gastroenterologer
 • vad är meningen med HLR?
 • vad mänskliga ben är stötdämpare?
 • dieter för ungdomar
 • röda korset första hjälpen information
 • hus mögel och dess effekter på människor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com