egenskaper av litium aspartat

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-03
Litium aspartat är ett mineral som kan användas vid behandling av en rad medicinska problem såsom psykiska sjukdomar, sköldkörteln och degenerativa hjärnsjukdomar, exempelvis Alzheimers, Parkinsons och demens. Den har ett antal fördelaktiga egenskaper för att hjälpa till att kontrollera och ibland reparera en del av de skadliga effekterna av dessa sjukdomar.

Cellformationer

Tahoma Clinic visar att litium kan öka replikering av DNA, som kan uppmuntra bildandet av nya hjärnceller. Åtta av 10 patienter som behandlats med litium under en period av fyra veckor visade sig ha en tre procentig ökning av grå hjärnsubstans. Enligt Tahoma Clinic har forskning föreslagit användning av litium som näring för att förhindra hjärnans åldrande.

Damage Control

Litium kan blockera de skadliga effekterna av "excitotoxins" såsom mono-natriumglutamat (MSG) och aspartam Enligt dr James Howenstine, legitimerad invärtesläkare och författare. Tahoma Clinic rapporter om att dessa gifter förekommer naturligt med den normala ämnesomsättningen i hjärnan. De så småningom kan slita bort vissa hjärnan massa. Dessutom har i djurförsök litium har visat sig minska celldöden stroke med så mycket som 56 procent . Råttor som förbehandlats för en period av 16 dagar med litium drabbades färre hjärna underskott än de som inte förbehandlats . I andra studier med råtta litium visat sig skydda hjärnceller från anti-kramp läkemedel såsom Dilantin fenytoin och karbamazepin, som ibland kan ha en negativ effekt på hjärnans fråga . Litium kan också skydda hjärnan från skadliga effekter av alkohol, koffein , tobak , marijuana och droger . Faktum är att litium används i låga doser för att behandla alkoholism .

Reparation /Relief

Litium stöd i avskaffandet av aluminium , som tros vara en orsak till Alzheimers sjukdom, enligt Dr Howenstine . Tahoma Clinic visar att det kan bromsa utvecklingen av Alzheimers . Det kan reparera hjärnan signalvägar som inte fungerar normalt . Dessutom kan litium hjälpa till att kontrollera gikt och lindra sebhorreic dermatit . Det kan också hjälpa till med symtom av smärta och stelhet från fibromyalgi , förbättra Hortons huvudvärk och hämmar vissa virus, såsom adenovirus ( förkylning ) , herpes simplex , mässling och Epstein-Barr , vilket kan resultera i kronisk trötthet och mononukleos . Tahoma Clinic konstaterar att kliniska studier har visat att höga doser av litium bidrog till att minska sköldkörtelhormonnivåerna för patienter med Graves sjukdom ( hypertyreos ) i så lite som två veckor .

Mood /beteende

Dr Howenstine konstaterar att låg dos av litium behandling används för premenstruell spänning , depression och för barn med aggressivt beteende . Högre doser var hjälpsamma i att behandla två fall av anorexia nervosa och förbättrat individens beteendemässiga problem . Tahoma Clinic visar att forskare föreslog att litium kan användas för långtidsbehandling för affektiva störningar för att skydda hjärnan från andra läkemedel som används för att behandla sjukdomen .

Doser

Doseringen av litium varierar beroende på tillstånd som behandlas. Tahoma Clinic föreslår en daglig dos på 10 till 20 milligram för hjärnans anti- aging och så mycket som 90 till 1. 800 milligram för manisk depression ( bipolär sjukdom ) . Medan fem milligram doser finns receptfritt , högre doser krävs ett .

Previous:nothing Next:omvårdnad protokoll för sätesförlossning

Relaterade artiklar


 • medicinska processen för abort
 • hur man kan blockera blå eller UV- ljus
 • Montana sjukförsäkring för barn
 • tecken att berätta om du är gravid
 • Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?
 • Vilka är funktionerna på en para sköldkörtel ?
 • sjukförsäkring & graviditet
 • hur ofta bör män få physicals ?
 • vad är fosfatidyl glycerol ?
 • oro luftrenare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com