ministerium verktyg för sörjande

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-24
Under en tid av förlust och sorg på grund av död av en älskad, kan människor behöver andligt stöd och komfort. De vänder sig ofta till ett hus för tillbedjan (t. ex. kyrka, synagoga eller moské) eller till byråer som kan ge dem stöd. The National Catholic Ministeriet till de sörjande (NCMB) erbjuder en tro-baserad tjänst full av resurser för sörjande människor.

Förståelse

en övergripande förståelse för sorg omfattar flera olika ämnen. Dessa inkluderar lyssnande och kommunikation, grunderna i sorg och smärta, med början stödgrupper, kristen begravning, healing och minister egenvård.

tryckta resurser

Ett brett utbud av tryckta resurser kan hjälpa sörjande människor med deras förlust. Kanske en av de mest kända, av Dr Elisabeth Kübler-Ross, är "On döden och döendet. " Andra material behandla ämnen som vad man inte ska säga till en sörjande person, hur man kan hjälpa, sorg och arbetsplatsen, dödfödda barn, självmord, depression och andra relaterade ämnen.

Andra medier

Media material upp några av samma ämnen och även omfatta ytterligare sådana. Media ingår videoband, DVD, CD och kassetter. Den NCMB ger dussintals länkar på sin webbplats för att hjälpa sörjande person genom sorgen processen .

Böner

sörjande person ofta kommer att känna som om Gud är avlägsen och långt borta . Förtryckta böner kan hjälpa i dessa tider . Bönerna av en andlig rådgivare eller god vän kan vara till ännu större nytta , eftersom personlig touch kan gå en lång väg mot att uppmuntra de sörjande .

Stödgrupper

NCMB utvecklat ett helt program stödgrupp , komplett med arbetsböcker , som underlättas av låg ledare . Det ger utbildning för grupp handledare och ytterligare resurser för de sörjande . Stödgrupper är särskilt fördelaktigt eftersom de sörjande kontakt och leva med varandra .

Rådgivning

sorgeprocessen kan ta upp olösta frågor för de sörjande . I vissa fall har den sörjande individen stora svårigheter med förlust , kanske på grund av tragiska omständigheter kring dödsfallet eller på grund av sörjande känner sig skyldig . Oavsett anledning, vissa människor behöver mer individuell uppmärksamhet än vad en stödgrupp kan ge . Christian rådgivare kan hjälpa dessa människor i behandling och att komma till rätta med sin sorg .

Previous:nothing Next:hur mycket ska en 4 - årig pojke väger ?

Relaterade artiklar


 • vad kroppen verksamhet måste lipider?
 • senior missbruk lagar
 • navelsträngsblod gasanalys
 • in vitro fertilisering lagar
 • bidrag för att minska alkoholmissbruk
 • processen konstterapi med barn
 • hur ett barn liv specialist bidrar till sjukvårdsteamet
 • vad är saccadic öga ?
 • för att utvärdera urinvägarna
 • barnmorskor intervju tips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com