neuro gym korttidsminne förbättring övningar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-29

Du behöver:
Soap
. Vatten.
Kontakta lösning .

glömmer nycklarna eller inte minnas namnet på en vän kan vara tidiga tecken på minnesförlust . Göra korttidsminne förbättring övningar kan hjälpa till att bibehålla din befintliga minne nivåer och förhindra ytterligare minnesförlust . Dessa enkla och roliga övningar är som en neuro gym för hjärnan . Om minnet frågor kvarstår , besök din läkare för en utvärdering.

Flash Cards

Använd blixt kort för ett ämne som är av intresse för dig . Detta kan vara matematik , främmande språk, ordförråd eller något du tycker intellektuellt stimulerande . Gör 10 till 20 kort med ord eller problem matematik på dem . Flash ett kort och säga svaret högt . Sätt det kortet på baksidan av högen och blixt nästa kort . Denna övning stimulerar din hjärna att komma ihåg svaret på varje kort . Ändra flash kort när du kan säga alla svar omedelbart och inte behöver tänka på vad det rätta svaret är det.

flera objekt

Sök 12 objekt från runt ditt hus och placera dem på bordet . Sitt ner och titta på dem i 30 sekunder , sedan täcka dem med en handduk . Nu att skriva ner namnet på alla 12 objekt . Denna övning kan göras svårare genom att ha någon annan plocka de 12 objekten . Ytterligare varianter är att lägga flera objekt och mer eller mindre tid att titta på objekten.

element som saknas

Detta är en variant av flera objekt och kommer innebära hjälp av en person . Har personen ta bort ett objekt från högen av föremål . Sedan titta på högen av föremål och kommer ihåg vilket saknas . Detta är svårare än det verkar . Ta minst 60 sekunder för att titta på alla objekten innan din hjälpare tar bort ett objekt . Detta arbete kommer att leda till att dina närminne , men kan vara mycket tröttande , så kombinera det med andra minnen övningar .

Eyewitness

I en liten grupp har en person kommit snabbt in i rummet och sedan avsluta . De återstående gruppmedlemmarna ska beskriva den person som om de var ögonvittnen till ett brott . Vad var den person bär ? Hur lång var han ? Hade han ansiktshår ? Minns någon annan information om personen . När gruppmedlemmarna har beskrivit den som på papper , bör de dela deras listor och har den person åter komma in i rummet .

match-up

En gammaldags kids spel , match -up är lätt-person motion för ditt minne . Upp 20 40 kort på handen på ett bord . Korten ska innehålla två av varje typ av kort . Detta kan ske genom att sortera genom att spela kort eller göra dina egna kort med 3-x-5 index kort . När alla kort är vända nedåt , vända på ett kort i taget . När det första kortet är vänt över , försök att hitta sin match . Om ingen matchning hittas , vända korten tillbaka och försök igen . Fortsätt tills du har matchas upp alla korten .

Previous:nothing Next:förteckning av rökning faror

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska damm kvalster i kuddar och sängkläder
 • hur män kan hålla från att ha hängande bröst
 • hur man avgör organ ram
 • Hur blir jag en äggdonator i North Carolina?
 • pediatriska thoraxkirurgi
 • förnödenheter för handikappade
 • stadier av sorg
 • social trygghet funktionshinder och barn
 • hur man be en läkare om hjälp
 • hur man underhåller könshår prydlighet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com