spel att förbättra ledande minne

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-21
Människan har två typer av minne . långsiktiga och kortsiktiga minne . Komma ihåg information under några minuter är närminne , men minnas människor , platser , saker och samtal från dagar , är veckor och månader tidigare långtidsminnet . Spel som stimulerar hjärnan är till hjälp för avvärja minnesförlust och förbättra minnet. Enligt MedScape. com , pensionärer som spelar spel erfarenhet bättre påminna både kortsiktiga och långsiktiga minne .

Övrigt

Övrigt spel kan förbättra din förmåga att komma ihåg händelser och annan information. Trivia spel finns tillgängliga för nästan varje ämne , från filmer och Hollywood till historia och vetenskap. Trivia spel är oftast spelas av två eller flera personer som turas om att välja en frågesport kort . Trivia spelkort börja med frågan och ger en rad tips som hjälper spelarna besvara frågan . Enligt Mindtools. com , leker med samma trivia bestämda dagar eller veckor senare kan förbättra minnet , eftersom frågorna kommer att känna . Syftet med trivia brädspel är att flytta en spelpjäs på ett bräde genom att korrekt besvara frågor om olika specifika ämnen . Trivia spel som täcker ett brett spektrum av ämnen är särskilt användbara för att förbättra minnet.

Matchande par

Mind Tools. com tyder på att äldre kan bidra till att förbättra deras minne genom att spela matchande spel med en kortlek. Använd en vanlig kortlek och välja två dräkter av kort från leken. Blanda en kostym och placera kort på handen på ett bord. Placera den andra färgen på korten för på bordet med framsidan upp. Nästa, vända på ett kort i taget från den kostym som är vänd nedåt, sedan på det igen nedåt. Målet med spelet är att matcha korten genom att minnas när en uppåtvända kortet motsvarande match i nedvända kort. När en matchning hittas, ta bort båda korten från bordet. Spela detta spel själv eller med en partner. Som minne förbättras och spelet blir lättare, använda en äggklocka för att spela mot klockan och matcha alla korten innan tiden går ut.

Antal Galler

Antal rutnät pussel spel kräver logiskt tänkande och minnas ett mönster. Föremål för ett antal rutnät spelet är att fylla i ett nio låda rutnät med siffror utan att upprepa något nummer. Pusslet kommer att innehålla några siffror och spelaren måste sedan lista ut mönstret att helt fylla i rutnätet. Antal nätet pusselspel finns i bokhandeln, tidskriftsställ i livsmedelsbutiker, eller kan skrivas ut från källor på nätet. Många tidningar skriver ut pussel antal nätet samt korsord. Antal och korsord motion hjärnan, vilket bidrar till att förbättra långsiktiga och kortsiktiga minne. Spela spel kommer också att fördröja uppkomsten av Alzheimers och demens, enligt Everyday hälsa. com.

Previous:nothing Next:förteckning tidsplan för immunisering skott för barn

Relaterade artiklar


 • typer av upphöjda toalettstolar
 • biverkningar av Yasmin p-piller
 • tecken på missfall
 • faror om mikrovågsugnar
 • Vilka är de behandlingar för svår barndom dyspraxi ?
 • Varför min mage fladdra?
 • lämplighet idéer för undervisning en vattensport klass
 • wellness coaching certifiering
 • myristate & akne
 • vad som orsakar erektil dysfunktion hos män?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com