stadier av sorg i krishjälp

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-30
Sorg är en känslomässig reaktion på en förlust. . Detta inkluderar död av en älskad, förlust av ett jobb, förlust av en lem, eller skilsmässa. Sorg är den naturliga processen med att hantera dessa förluster. År 1969 definierade Dr Elisabeth Kübler-Ross stadier av sorg. Dessa faser kan hjälpa dig att förstå processen och känner igen om du gör tillräckliga framsteg genom din sorg. Processen är inte nödvändigtvis linjär, dock, och du kan bläddra igenom de olika stegen många gånger, samtidigt som man fortsätter att närma sig acceptans.

Denial

I denna första etapp, är den sörjande i chock. Han isolerar sig eftersom han inte kan tro det faktum att hans förlust. Trots den negativa konnotationer av förnekelse, det är en mycket viktig del av processen. Förnekelse och isolering bidra till att minska takten i sörjande, tills han kan hantera en överväldigande situation och känslor.

Ilska

Under den andra etappen, känns de sörjande en djup känsla av ilska. Han kan vara arg på Gud, naturen eller den person som har dött. Den ilska fas är början att erkänna och acceptera sina känslor. Om han kan känna och acceptera sin ilska, kan han fortsätta igenom sorgeprocessen.

Förhandlingar

Under en svår tid, kommer någon som är sörjande försöker ofta att köpslå med naturen, Gud eller universum. Han kanske säger något i stil med "Om jag ger alla mina pengar till välgörenhet, kanske jag kommer att vakna upp och detta kommer alla vara en dröm. " Detta är ett försök att kontrollera situationen, och leder ofta till skuldkänslor eftersom han känner att han kunde ha gjort mer.

Depression

När de sörjande inser att han inte har någon kontroll över förlusten, kommer han till rätta med det och känns överväldigande depression. Detta är en nödvändig del av sorgeprocessen, och signalerna han börjar möta verkligheten i sin situation. Detta depression är ett normalt tillstånd. Om depressionen varar i flera månader utan någon förbättring, dock professionell hjälp nödvändig.

Godkännande

Acceptans är det sista steget i sorgeprocessen. Trots populär missuppfattning, betyder acceptans inte en person är "okej" med hans förlust eller glada över det. Acceptans innebär att han har kommit till rätta med verkligheten i förlust och är att lära sig leva sitt liv trots det.

Previous:nothing Next:Hur länge ska du bära Ted slang ?

Relaterade artiklar


 • Hur blir jag en äggdonator i North Carolina?
 • icke-plast vs plastflaska
 • Hur får man en bebis som används för att nappen
 • vad kroppen verksamhet måste lipider?
 • kolesterol information för barn
 • olika skäl en baby kan bära hjälm
 • effekter av ultraviolett ljus på mögel och dammkvalster
 • hur auscultate lungan ljud
 • gasning & graviditet
 • effekten av vätejoner på cellväggarna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com