typer av tonåring akne

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-07
Akne är en hud problem som upplevs av nästan alla tonåringar . I motsats till den allmänt övertygelse att akne fläckar eller finnar orsakas av fet mat eller choklad , enligt acne. com , akne orsakas av ojämn avgivande av döda hudceller . Vissa celler klumpar ihop och täpper till porerna eller hårsäckar i huden fångstmetoder hudens naturliga olja , och fortsatt produktion av olja gör att hårsäckarna att svälla . Dessa svullna folliklar kallas comedos.

Blackheads

Blackheads eller öppna comedos är små knölar i huden med mörkbrun eller svart centra. De är ett resultat av naturliga processer i huden, och det finns ingen medicinsk anledning att behandla dem. Alla får pormaskar och den mörka färgen är från bakterier och /eller oxiderade hud olja, inte från smuts. De bildas när material i en ÅL genomdriver till ytan. En överproduktion av olja i huden kommer att orsaka uppkomsten av mer pormaskar, och de svallande hormoner i puberteten stimulerar olja körtlar att producera mer olja.

Whiteheads

Whiteheads eller stängda comedos är små knölar i huden med en vit kärna vanligen omgiven av rödaktig, inflammerad hud. De tar sitt namn från de vita centrum som beror på ansamling av vita hudceller vid öppnandet av porerna. Precis som pormaskar, de är ett resultat av hudens naturliga processer, och det finns ingen medicinsk anledning att behandla dem. Till skillnad från pormaskar, når materialet i slutna ÅL eller Whitehead aldrig ytan. Liksom pormaskar gör överflödig olja som producerats under puberteten whiteheads vanligare, men alla får dem.

papler

papler är finnar . De är små fasta knölar i huden som vanligtvis rosa i färgen . Enkelt uttryckt är en papule en Whitehead som har blivit inflammerad , och inflammationen kan göra dem känsliga för beröring . De innehåller inte någon pus , och ytan av huden över en papule är obruten . Papler bör inte klämmas eller hoppat , gör det kan lämna ärr

pustule

pustler , till skillnad från papler , innehåller pus . De liknar till utseendet papler , men med vitaktiga gula puss syns genom det genomskinliga huden sträcks över ÅL . Medan pus är ful , den innehåller mycket lite bakterier . En pustule kan pressas eller dök släppa uppbyggnaden av pus , men om de lämnas ensamma kan det brista spontant , eller det kan gå bort utan spricker .

Previous:nothing Next:hur många gram fett per dag ska barnen ha ?

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in en taylor skala
 • Hårborttagningscreme under graviditeten
 • Vatten & öroninfektioner
 • övergrepp i senior hem
 • rengör jag mätas öron med alkohol?
 • dim-plus biverkningar
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
 • Hur infoga grönsaker i barns kost
 • Definitionen av paraffininbäddning
 • vad är tussin ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com