utvecklingsmässiga milstolpar i preemies

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-22
" Preemie " är slanguttryck för en tidigt födda barn , ett barn födda före graviditetslängd på 36 veckor . Föräldrar till preemies får höra att deras barn utvecklas i enlighet med hans " justerad ålder " en beräkning av den faktiska åldern på barnet minus hur många veckor tidig han föddes . Medan ett barn föds för tidigt inte nödvändigtvis kommer träffa samma utvecklingsmässiga milstolpar samtidigt som hans fullgånget kamrater , bör föräldrarna titta efter vissa milstolpar .

med båda händerna Lika

Enligt March of Dimes , vid utgången av det tredje justerade månad bör spädbarn kunna ta en skallra med antingen hand lika och med 7 månader bör kunna överföra skallran från ena handen till en annan . I preemies kan gynna en hand eller det andra vara ett tidigt tecken på låg muskelspänning , som kräver fysisk eller arbetsterapi .

kuttrande och Joller

Enligt American Academy of Pediatrics , barn mellan månaderna 4 och 8 bör upprepa ljud och binder dem till " meningar . " Dessa ljud skulle avvika från normala gråt och /eller vocalizing . Den March of Dimes rekommenderar att preemies som inte babbla med 7 eller 8 justeras månader tas för hörseltest för att bedöma om de har möjlighet att urskilja ljud . Preemies med fina hearing kommer också att gynnas av tal terapi .

fokusera på ett objekt eller ansikte

Enligt den mars Dimes i slutet av den tredje månaden , bör barn kunna spåra objekt med sina ögon , oavsett om det är deras mors ansikte eller en favoritleksak . Preemies som inte spårar bör få syn test. Ofta kan detta vara ett tecken på dålig syn eller ett underliggande neurologiska tillstånd väckt den av prematuritet .

sitta upp eller krypa

Barn mellan 9 till 12 månader ålder ska kunna sitta utan hjälp och rulla över på hans eller hennes händer och knän inför krypande , enligt American Academy of Pediatrics . Den March of Dimes rekommenderar att Preemie som är vinglig eller oförmögen att sitta utan hjälp av 1 år justerat borde besöka en sjukgymnast och utvecklande barnläkare , som kan se till att barnet inte uppvisar tecken på cerebral pares , en gemensam Preemie tillstånd .

Previous:nothing Next:typer av barns håravfall

Relaterade artiklar


 • Vatten & elektrolyt metabolism
 • hur man gör en rem hampa gitarr
 • användning av hela spektrumet ljus
 • orsakerna till en förstorad prostata ?
 • nerver inblandade med foten smärta
 • om blödning efter abort
 • ohio cobra lagar
 • skadliga effekterna av vitt brus maskiner
 • barn och musikterapi
 • effekterna av bomull inuti kroppen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com