vilka faktorer som bör övervägas på sondmatning ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-16
sondmatning kan bli nödvändiga i vissa situationer , t. ex. när en person i koma . Använda matningssonden erbjuder fördelar och nackdelar . Vårdpersonal måste pröva varje enskilt fall för att avgöra om ett rör är det bästa alternativet för en patient . För att göra detta , läkare och annan medicinsk personal överväga faktorer i röret .

Direness för medicinsk status

Läkare oftast för matningssonden som en sista utväg . Om patienten klarar sig utan sondmatning, är det normalt sett bättre att fortsätta föda genom munnen så att naturliga matsmältningsprocess och muskulatur inte minskar. Sondmatning blir nödvändig när patienten inte får tillräckligt med näringsämnen och vätskor på andra sätt. Men om patienten verkligen är i slutet av livet, att få dessa näringsämnen sannolikt inte kommer att vara fördelaktigt, enligt huntingtondisease. tripod. com. På webbplatsen Doktorn tar emot nu, rapporter doktor David Milkes, fellow vid Stanford University Medical Center, även att sondmatning kan ha komplikationer såsom infektioner, blödningar och aspiration. Därför har läkarna att avgöra om en patient kan överleva genom dessa komplikationer med tanke på hans hälsotillstånd.

Möjlighet för Care

läkaren John Dunlop av Centrum för bioetik och mänskliga värdigheten påpekar att matningssonden kräver mycket vård. Till exempel måste insättningsstället hållas rena och själva röret måste rengöras från rester för att förhindra tillväxt av bakterier. Om patienten inte kan utföra dessa uppgifter själv, någon annan får ta över.

Partsbehörighet

Läkare har att följa de önskemål som personer med medicinska fullmakt. I vissa fall är detta av patienten själv. Ibland en annan person kan ha fullmakt om, till exempel, är patienten en minderårig. Läkare kan ibland dras in i juridiska strider när de önskemål som person med fullmakt konflikt med vad läkaren vet bäst medicinskt eller med vad patienten kanske vill.

Önskningar Patient

Patienter har laglig rätt att vägra behandling de inte vill ha, inklusive sondmatning. Familjemedlemmar, vänner och vårdpersonal bör därför överväga vad patienten vill. Detta kan hjälpa patienten att känna som om hon har mer kontroll över vad som händer och förhindra känslor av hjälplöshet som kan leda till depression.

Längd Använd

matningssonden kan införas tillfälligt eller permanent. Om en patient sannolikt att återhämta sig på kort tid, kan det tillfälliga röret vara ett bättre alternativ. Problemet är att det ibland är svårt att avgöra om en patient kommer att återhämta sig och inte behöver röret.

Previous:nothing Next:bör gravida kvinnor vara runt hundar " loppis & kryssa behandling ?

Relaterade artiklar


 • livslängd muskelcell
 • kattsand låda försiktighetsåtgärder vid graviditet
 • Hur tillgodoser glukos energi?
 • effekter av ultraviolett ljus på mögel och dammkvalster
 • Vilka är orsakerna till den låga testostrone hos män ?
 • förteckning över prenatal vitaminer finns
 • Moderskapsförsäkringen
 • ska jag ta reda på könet på mitt barn?
 • Hur infoga grönsaker i barns kost
 • nedgrävd skatt prenatal plus DHA komplett ingredienser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com