Hur Service Jag andas en maskin?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-15
Kontinuerlig CPAP ( CPAP ) eller en bilevel CPAP ( BiPAP ) maskin håller luftvägarna öppna under sömn . Hälso-och sjukvårdspersonal förinställningarna och medicintekniska leverantörer utrustning övervaka dem . Livet för dessa maskiner kan variera kraftigt beroende på mängden vård du ger dem. Den enda service en kund behöver göra är att rengöra leveranser och filter ändras regelbundet . Det finns vissa tecken att hålla utkik efter när man överväger byte av varor eller delar maskin . Det finns ingen anledning att göra ytterligare justeringar . Consumer Care ökar livslängden på en maskin

Du behöver : .
fuktig trasa
. Ättika och vatten eller kommersiella desinfektionsmedel.
Flytande tvättmedel.
Destillerat vatten eller vatten på flaska .
Filter.
Medicinsk utrustning leverantören .


1 .
bort masken delar och huvudbonader . Torka av masken med en fuktig trasa dagligen . Desinficera mask var tredje dag med antingen ättika och vatten eller ett kommersiellt desinfektionsmedel avsett för andning maskiner . Blötlägg i minst 30 minuter , och skölj sedan . Låt det lufttorka .
2 .
Inspektera masken var sjätte månad och byt om de är slitna . Om masken är äldre än 6 månader , det mest troliga visar lite slitage på denna punkt . Försäkring kommer vanligtvis täcka kostnaderna för reservdelar på schemat .
3 .
Rengör slangen , så det kommer att pågå längre . Demontera slangen , varje morgon och hänga upp lufttorka . Ta bort den genom att ta tag i gummi slutar , snarare än av slangen . Blötlägg i en lösning av diskmedel och varmt vatten varje vecka . Skölj ordentligt och låt lufttorka . Torkning kommer att hindra bakterier från att växa i den fuktiga kärnan och bidra till att minska förkylningar och andra hälsofrågor .
4 .
Töm och rengör luftfuktaren s vattentanken varje morgon , med destillerat vatten. Kranvatten kan leda till mögeltillväxt och mineralfyndigheter. Använd flaskvatten , att om han inte använda destillerat vatten. Skölj och torka ur vattentanken varje morgon . Undvik att plocka upp maskinen med den bifogade luftfuktare . Spill av vatten in i maskinen kan orsaka inre skador .
5 .
Kontrollera om filtren behöver rengöras. Rengör tvättbara filtren när de missfärga, och tvätta med ett milt rengöringsmedel , varje månad. De flesta cpaps har minst en luft brukar filter som finns på baksidan av maskinen. Vissa filter är skum och tvättbara , andra måste bytas ut . Kontrollera instruktionsboken för filter instruktioner . Det är nödvändigt för funktionen av systemet för att undersöka filter varannan vecka .
6 .
Byt filter om luften från systemet verkar hetare än normalt . Byt engångsfilter efter tre månader. Filter kan luft för att kyla enheten . Ersätta icke-disponibla filter var sjätte månad eller tidigare om det trasiga . Placera aldrig en fuktig filter tillbaka in i maskinen .
7 .
Rengör maskinen genom att torka den med ren , fuktig trasa för att hålla damm från att samlas på enheten , som suger in genom luftintag eller andra öppningar . Kontrollera maskinen årligen vid ett medicinsk utrustning tjänsteleverantören att utvärdera om det är upprätthålla det föreskrivna trycket .
8 .
ordentligt säkra nätsladden till baksidan, och till vägguttaget . Om maskinen inte startar , om luften inte kommer ut ur maskinen , eller maskinen kör intermittent Kontrollera nätsladden . Kontrollera att nätsladden är "heta" genom att ansluta en annan apparat till detta ställe .
9 .
Se till att det finns minst 12 inches av luftrummet runt maskinen och ventiler kontrollera för obstruktion . Avblockera luftintag på maskinen från gardiner , sängkläder , vilket kan minska luftflödet till maskinen . CPAP -maskiner kräver inte stamkund service av interna arbetssätt . Om du känner att maskinen inte fungerar , kontakta en medicinsk utrustning leverantör i närheten för mer hjälp .

tips och varningar


 • Öppning av en CPAP maskin , tekniskt , håligheter tillverkarens två års garanti .


 • Previous:nothing Next:typer av hängslen för tonåringar

  Relaterade artiklar


 • principerna för hemleverans
 • massage tekniker som används för sluta röka-program
 • hur ungefärliga din byggstorlek
 • om barn HLR utbildning online
 • New Jersey för influensa skott
 • Orsakerna till kräkningar och illamående hos barn
 • Hur hjälper bifokala av att se ?
 • Hur ger jag nyfödda fänkål te ?
 • den bästa ämnen för DNA-test
 • Varför orsakar surt reflux hosta ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com