äldreomsorgen planering och checklistor

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-05
hälsosamt åldrande är en del av livet under vilken du kan fortsätta att älska , skapa , lära , delta och bidra . När vi blir äldre kan vissa av oss behöver lite hjälp. En plan för att hjälpa din förälder eller farförälder som kan behöva hjälp börjar med en bedömning av hans fysiska, sociala , mental hälsa och ekonomiska ställning.

Bedöma Activities of Daily Living

Bestäm i vilken utsträckning dina äldre familjemedlem kan klänning , foder och bada själv . Hon kan vara kapabel att göra dessa aktiviteter utan hjälp , kan behöva lite hjälp eller kan vara helt oförmögen att göra dem . Ta reda på om hon kan använda toaletten , får från sin säng till en stol , gå runt huset , använd en telefon , köra bil och lyckas ta henne mediciner .Om hon behöver hjälp med några av dessa aktiviteter , utforska tjänster som är tillgängliga i samhället . En bra utgångspunkt för informationen är ditt tillstånd eller ett lokalt organ om åldrande . Du kan hitta den på Riksförbundet för området organ on Aging hemsida ( se Resurs ) .Du kommer förmodligen att behöva etablera en varaktig medicinsk fullmakt så att vem väljer hon ska fatta beslut för henne kommer att vara tillgängliga om hon inte längre kan bestämma sig själv.

Bedöma Social och Mental Hälsa Status

Tänk på den plats där din anhöriga bor. Är tvåvåningshus där din farfar har bott i 40 år fortfarande är lämpliga, om han inte längre kan klara av att klättra upp för stegen? Kommer ordna för honom att flytta till ett boende med stöd anläggningen innebär att ge upp sin dyrbara möbler och andra tillhörigheter? Om han bestämmer sig för att stanna i sitt hem, kolla för säkerhets faktorer, såsom lösa mattor och hala badkar. Du kanske vill hitta någon att hjälpa till med städning, matlagning och transporter.En allmänt accepterad uppfattning om äldre människor är att de lider av nedsatt fysisk och kognitiv förmåga, förlust av vänner och familj som flyttar eller dör, och inkomstbortfall efter pensioneringen. Kontrollera om din familjemedlem verkar deprimerad, ledsen eller ensam. Kontrollera med sina vänner och söka lämpliga aktiviteter han är villig att delta i. De flesta städer har bygdegårdar. Kyrkor, synagogor och moskéer, tillsammans med klubbar och ideella organisationer, ofta har aktiviteter utformade för äldre.

Bedöma vilka ekonomiska status

Utforska med din familj medlem i vilken utsträckning hon kan hålla hennes checkhäfte balanserad och hantera betalning av hennes räkningar. Om hon inte har tillräckliga inkomster, söka hjälp vid bedömningen av hennes rätt till ekonomiskt bistånd. Med hennes samtycke, utveckla en fullmakt avtal, och vara säker på att hon har gjort ett testamente.

Previous:nothing Next:beteende checklista för barn att observera

Relaterade artiklar


 • säkerhet Nalgene flaskor
 • intern resorption av mjölktänder
 • som fisk innehåller stora mängder kvicksilver ?
 • hur du kan skilja mellan simmare öra & öroninfektion
 • kristaller i spädbarnsurin
 • olika skäl en baby kan bära hjälm
 • ogräs och fodersäkerhet
 • spel att förbättra ledande minne
 • hur tidigt kan du ta ett graviditetstest ?
 • Vilka är fördelarna med kroppshållning ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com