Vilka är de hälsomässiga fördelar av spädbarnsmassage ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-12
Spädbarnsmassage har utövats i århundraden i många kulturer. Processen innebär att tillämpa babyolja eller en naturlig olja som mandelolja att barnets kropp, följt av milda beröringen av armar, ben, bål och rygg. Spädbarnsmassage har flera fördelar för hälsan och är också en stress reliever för föräldrar och vårdgivare.

Ger stress

Spädbarnsmassage är en lugnande upplevelse för spädbarn. Det lindrar kroppsliga spänningar och hjälper lindra normal värk och smärta . Det är bäst att utföra massage när barnet är i en lycklig avslappnad stämning . Undvik att massera ditt barn direkt efter utfodring . Den bästa tiden för en massage är före eller efter ett bad .

förbättrar blodcirkulationen

Processen att massera stimulerar blodcirkulationen och förbättrar blodflödet till olika organ i ditt barns kropp . Detta förbättrar den allmänna hälsa och vigör och gör ditt barn mer aktiva och glada .

förbättrar matsmältningen

Spädbarnsmassage är välgörande i att förbättra matsmältning . Genom att förbättra blodcirkulationen i matsmältningsorganen hjälper det att eliminera avfall på ett mer effektivt sätt.

aids muskeltillväxt

Spädbarnsmassage främjar muskeltillväxten och förbättrar benstomme . Det kan även rätta till smärre fel i ben anpassning , vilket är en fråga med några barn . Dock måste ett sådant förfarande endast utföras av utbildad personal eller av föräldrar som har den utbildning som krävs .

Främjar Emotional Bonding

En förälder som regelbundet massage hennes barn har en möjlighet att spendera lite tid ensam med sitt barn på ett dagligen . Den milda stimulans och dialog mellan förälder och barn är ett bra sätt att bilda ett starkt känslomässigt band .

förbättrar sömnen

Spädbarnsmassage kan vara effektiva för att lugna ditt barn . Det lugnar också muskler och ledvärk som kan vara vanligt förekommande som ditt barn börjar lära sig att röra sig och krypa . Även massagen i sig är uppfriskande , kommer ditt barn sover bättre på lång sikt .

Underlättar Kolik och förkylningssymptom

Massage är bra för spädbarn som visar tecken på kolik eller lider en förkylning eller hosta . När ditt barn är på gott humör , kan du massera honom med olja eller kräm . Efter ett par dagar, bör du se en betydande förbättring av hans hälsotillstånd .

förbättrar hudens Skick

Spädbarnsmassage förbättrar blodflödet till huden och hjälper exfolierar huden också. Det är fördelaktigt att barn med eksem , utslag och andra hudåkommor som är vanliga i den tidiga barndomen . Massera barnets huvud försiktigt kommer att främja tillväxten av tjocka , glänsande hår .

Previous:nothing Next:rolig fakta om neonatal sjuksköterskor

Relaterade artiklar


 • naturläkemedel för klimakteriebesvär håravfall
 • borsyra och astma
 • tecken på arbetskraft under graviditeten
 • de noterade skillnaderna i mäns och kvinnors hälsa
 • röda korset första hjälpen information
 • bör en person rengöra hans lever ?
 • hur man hittar en agent sjukförsäkring i Lafayette , Indiana
 • tecken på Myom
 • fördelarna med hemtjänst
 • fördelar och nackdelar med vitro fertilisering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com