analys av de 7 stegen i sörjande

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-25
Enligt Anger Management Resource , uppstår sorg naturligt när någon eller något du älskar försvinner . Generellt gäller att ju kärlek , desto mer förlust gör ont . Det finns sju steg till sorgeprocessen . Även om vissa söka en sorg rådgivare för att klara förluster , för många människor handskas med dessa stadier personligen i ett försök att uppnå stängning och gå vidare med sina liv .

Shock /Förnekande

Enligt Recover -Från Grief. com börjar folk sorgeprocessen i ett tillstånd av bedövad misstro . Förnekelse kan också förekomma i ett försök att dölja smärtan av förlusten . Denna etapp har varit känt att pågå i flera veckor , beroende på den särskilda person. stadium av chock

Denial

följs av förnekande . Den andra fasen av sorgeprocessen är sinnets naturliga försök att skydda en person från den tragedi av förlusten . Enligt Anger Management Resource , är en kort period av förnekelse normal , men längre perioder kan hindra personen från att uppnå nedläggning .

Ilska

Ilska är den tredje etappen i sorgeprocessen , efter avslag . Enligt Anger Management Resource , ilska bestå av ilska " med den person som lämnar dig , med dig själv för vad du inte göra för att rädda dem eller med Gud . " Recover -From-Grief. com säger förhandlingar med Gud också kan försvinna under denna fas i ett försök att få tillbaka personen .

Guilt /Sadness

Anger Management Resource säger att den fjärde etappen i sorg är en period av skuld eller sorg , kan en tid tenderar folk att skylla sig själva för det som hände . Under denna period får människor förstår verkligen vidden av förlusten och hur mycket det verkligen gör ont .

Sorrow /Efterjustering

Den period av skuld /sorg följs av en period av sorg /justering . Recover -From-Grief. com anges att under detta skede börjar depression av en förlust att avta och livet blir mer organiserat .

återuppbyggnad och upplösning

Så småningom , en känsla av acceptans om verkligheten av förlusten kommer kommit till person sörjande . Detta åtföljs av en känsla av " släppa taget ", enligt den Anger Management Resource . I detta steg, lär sig personen att rekonstruera sitt liv utan sin älskade en på det längre.

Tillbaka till viljan att Love /acceptans

Den sista etappen i sorgeprocessen uppstår när en person blir sig själv igen. Enligt Anger Management Resource, om vederbörande har läkt och kan skratta och älska livet igen. Denna etapp är mer av en andlig än de övriga sex etapper. Om personen framgångsrikt slutför sju stadier av sorg, hon har lärt sig att acceptera förlusten och gå vidare.

Previous:nothing Next:vad är 17-beta estradiol?

Relaterade artiklar


 • ett nyfött diet
 • graviditet under en radiograf
 • berätta tale tecken på graviditet
 • Hur får man en bebis som används för att nappen
 • hur män kan hålla från att ha hängande bröst
 • snäva byxor & testikeln smärta
 • Vad gör hög set & höga reps göra ?
 • tecken på för tidig förlossning
 • luftfuktare och dimma
 • Vilka är farorna med värmelampor på barn?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com