ben som utgör höftleden

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-06
Höftlederna består av en boll och uttag som gör det högsta intervallet rörlighet möjligt i förhållande till andra gemensamma typer i den mänskliga kroppen. Bollen del i höftleden innehåller endast ett ben : lårbenshuvudet . Bäckenets uttaget innehåller tre distinkta men gick ben : höftbenet , den ishium och pubis . Anatomer hänvisa till bäckenbenet som Innominate ben . Höftbenet , ishium och pubis utgör tillsammans en Innominate ben . Höftbenet , ishium och rosa färg på vänster och höger sida av kroppen i kontakt via tredje Innominate korsbenet ben vid basen av ryggraden .

lårbenshuvudet

lårben upptar den övre delen av benet, eller lår . En jämn, boll -liknande struktur sticker ut från toppen av lårbenet och sitter i höften uttaget . Anatomer hänvisar till denna struktur som lårbenshuvudet . De slanka lårbenshalsen tillåter lårbenshuvudet sticka ut från den huvudsakliga delen av lårbenet och nå bäcken höft uttaget . Den flexibla teres ligament fäster lårbenshuvudet till bäckenet . Lårbenshuvudet rör sig i bäcken uttaget under den mänskliga kroppens rörelseförmåga.

Ilion

höftbenet upptar den övre delen av bäckenet och bloss utåt i en skiva form. När människor placera sina händer på sina höfter, händerna vila oftast på krönet av dessa nödraketer. Nedanför krön, når höftbenet ner och möter ishium och pubis nära centrum av höftleden uttaget. De två höftbenet ben ansluta indirekt genom anslutning till korsbenet.

Sätesregionen

sätesregionen utgör den del av bäckenbenet som människor sitta på. Benet har en "V"-form. Den uppfyller höftbenet och pubis ytterändar och pubis vid den inre änden. Enligt Stanford University, rotation musklerna i lårbenet fäster vid bäckenet via sätet.

Pubis

pubis finns ovan och framför sätet. De två rosa färg gå på främre av kroppen och slutföra bäckenringen. Hos kvinnor utgör denna ring bäckenbenet förlossningskanalen. På vardera sidan av kroppen, pubii uppfylla sina respektive höftbenet och sätesregionen att bilda den sista komponenten i höftleden uttaget.

Previous:nothing Next:komponenter av Neem

Relaterade artiklar


 • idéer till baby bevis ett hus
 • hur äldreomsorg och den svaga
 • akuta åtgärder lista
 • Hur mycket ska min 4 - åring väger ?
 • hur man passar en arm lyftsele
 • polycytemia höftproblem
 • hur är ett foster mätas ?
 • hur man får ett rum till en idealisk temperatur sova
 • Vilka regler gäller för modersmjölksersättning ?
 • vatten födseln tips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com