effekterna av naturliga och konstgjorda familjeplanering

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-13
Människor har använt naturlig och artificiell familjeplanering metoder i århundraden , från enkla spårning av deras individuella fertilitet cykler spermiedödande , kondomer , p-piller och enheter . Familjeplanering omfattar också både manliga och kvinnliga sterilisering förfaranden , samt användningen av naturliga metoder för familjeplanering , såsom fertilitet medvetenhet .

naturlig familjeplanering

naturlig familjeplanering är baserad på fertilitet medvetenhet , som runt kretsar spåra en kvinnas reproduktiva cykel för att fastställa dagarna i månaden som hon är mest sannolikt att tänka och undvika sex under dessa tider . Naturlig familjeplanering har inte hälsoeffekter sida i samband med konstgjord former av preventivmedel , men de flesta vårdpersonal är mindre benägna att rekommendera det än de är användningen av preventivmedel och andra artificiella familj planeringsmetoder .

Konstgjorda familjeplanering

Artificiell familjeplanering innebär att man använder p-piller, enheter och operationer sterilisering. Sterilisering, medan permanenta, har den högsta graden av effektivitet under graviditet förebyggande och kan ibland vändas. Preventivmetoder såsom kondom och spermiedödande medel kan köpas över disk, och har hög effektivitet vid korrekt användning. Receptbelagda preventivmetoder har högre effektivitet, utan även möjligheten för biverkningar, inklusive humörsvängningar, viktökning, intrauterin ärrbildning, blodpropp och stroke, beroende på vilken typ av födelsekontroll metod och den enskilde.

Medicinska råd

Många läkare och vårdgivare är mer benägna att rekommendera artificiell familjeplanering , på grund av dess bevisade effektivitet . De flesta läkare , men kommer även att ge råd till patienter som är intresserade av naturliga metoder familjeplanering. Fråga din doktor om effekterna av både naturliga och artificiella familjeplanering och deras rekommendationer för dig baserat på din hälsa historia är det bästa sättet att avgöra vilken metod som är rätt för dig .

Previous:nothing Next:hur man ska förstå diagnostiska test

Relaterade artiklar


 • hur mycket vikt ska du få när du är gravid?
 • Bacopa förmåner för spädbarn
 • tecken och symtom på lågt spermieantal
 • instrument som används för att höra ett hjärtslag
 • gallring hår & män
 • Arizona förfaranden för naturlig död i hemmet
 • effekter av progesteron på kroppen
 • Hur är DNA-tester görs för att bevisa faderskap ?
 • amning och hyperglykemi
 • hur man kan bli av trä möss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com