effekterna av sörjande på maken

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-24

Du behöver :
äggdonation klinik
. Släkthistoria .
God psykisk och fysisk hälsa rekord .
Flexibelt schema

Sörjande är en väldigt individuell upplevelse . Även när makarna är sörjer tillsammans kan de sörjande i mycket olika . Men när endast en person i ett förhållande har drabbats av sorg , kan den andra maken fortfarande påverkas av sorgeprocessen , särskilt om sorg sätter en påfrestning på relationen .

Återkallande

När en make har drabbats av en sorg , särskilt som hon inte kan dela med sin partner , är det inte ovanligt att hon dra sig ur företaget och stänga ute andra som hon försöker hantera sin förlust . Detta kan lämna den andra maken känsla avskilt och lämnade ut , särskilt som många kommer att vilja hjälpa och trösta sin partner . University of Pittsburgh avdelningen för psykiatri noterar att sorg , kommer de flesta människor tillbaka från världen omkring dem, men att utträdet kommer så småningom att avta

Ilska

Ilska är ett symptom som anges i de fem stegen av sorg . förnekande , Ilska , köpslående, depression och acceptans . En sörjande kan piska ut i ilska mot sin partner , och även om ilskan inte är riktad till eller om make , kan det ändå vara mycket upprörande och förvirrande . Han kan också vara arg på Gud, på den avlidne och på världen omkring honom, och det kan ta lite tid för detta att avta: Det finns ingen bestämd tidsplan för sörjande

Guilt

vid University of Illinois. Rådgivning Center konstaterar skuld som en del av den normala processen av sorg. Den sörjande maken kan kritisera sig själv över vad han gjorde eller sade till den avlidne, och för förlorade möjligheter och tillfällen när han inte besök eller samtal. Det är också möjligt att han kommer att skylla sin make för tider när hon var mindre än hjälpsam, eller vägrat att besöka. Denna missriktade skuldkänslor kan orsaka problem med relationer, men liksom ilskan det ska så småningom avtar och måste hanteras med tålmodigt.

Arbete och produktivitet

En brist på intresse i det dagliga livet, inklusive arbete, är normalt efter dödsfallet av någon nära. Detta kan innebära att sörjande maken inte är särskilt produktiv på jobbet, hon kanske kämpa för att komma ur sängen på morgonen. Detta kan ha en direkt effekt på ekonomin i relationen, särskilt om paret är beroende av hennes lön som den viktigaste inkomstkällan, om möjligt, kan den andra maken ta över en del av hennes ansvar eller tjäna extra pengar för att låta den sörjande partner tid att sörja.

Previous:nothing Next:risker för röntgen på barn

Relaterade artiklar


 • disponibla toalettsits täcka instruktioner
 • Hur avgör en ultraljud maskin ålder av graviditeten ?
 • Vilka är fördelarna med klimakteriet?
 • ministerium verktyg för sörjande
 • hur man gör stress bollar med ballonger & mjöl
 • Hur får jag kroppsmasseindex?
 • urinblåsa infektion orsakad av streptokocker
 • information om förhand direktiv
 • hur man ska finansiera in vitro fertilisering
 • information på bollen och uttaget , vänd och gångjärn av knäet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com