gemensamma fotvård problem

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-16
Fötter kan ofta tas för givet, eftersom människor är beroende av dem för att stödja sin vikt, ofta i olämpliga fot porslin. Om du lider av fotproblem, vet du hur smärtsamt och svårt varje dag aktiviteter kan vara. Även gå en kort sträcka kan vara en knepig och öm kliande fötter, förknippade med vissa sjukdomar fot, kan leda till sömnlösa nätter. Vanligast fotproblem lätt kan behandlas, men du bör agera snabbt och inte ignorera symtom.

Fotsvamp

Itchy, kunde blåsor fötter vara ett tecken på att du har fotsvamp. Oftast orsakas av en svampinfektion, så kallad Trichophyton, som kan plockas upp från gemensamma omklädningsrum eller simbassäng, kan fotsvamp vara mycket smärtsamt. Det finns flera olika typer av svamp som orsakar detta tillstånd, och inte behandlas kan infektionen sprida sig till andra delar av kroppen. Om du har fotsvamp undvika att dela handdukar och använder en separat handduk att torka fötterna från resten av kroppen. Försök att inte porslin samma skor varje dag som svampen trivs i varma, fuktiga fot i porslin.

Bunions

bunions tros vara orsakad av ständigt bär olämplig fot i porslin som stilettos eller smala spetsiga skor. En missbildning orsakas som stortån trycks mot andra tån och med tiden kommer en benutskott visas på sidan av foten. Detta kan göra promenader svårt och i allvarliga fall operation krävs. Om okorrigerade problemet kan bli värre orsakar andra tårna att bli böjda och även gå över .

Heel Pain

Smärta i hälen , särskilt när du står upp och först på morgonen , kan orsakas av en liten bit ben-en så kallad sporre-sticker ut från hälbenet . Det kan inte ses på huden på hälen , men intensiv smärta , djupt inne i hälen kan betyda att du har en sporre . Om behandlingen av antiinflammatoriska läkemedel inte lindra symtom då kirurgi är ett alternativ . Heel smärta kan också orsakas av en svullen hälsena eller små knölar på ytan av hälen som skaver mot din fot i porslin .

Veruccae

Du kan mycket väl ha drabbats av en vårta på dina händer någon gång i ditt liv , verrucae är vårtor finns på fotsulorna . Orsakas av HPV-humant papiloma virus den överförs genom direkt kontakt och är mycket smittsam. Först verrucae kan visas som en liten svart fläck , men kan växa upp till en 1/2-inch i diameter och vänd grå eller brun och likna en blomkål . Behandlingen är tillgänglig från apoteket men om verrucae kvarstår det kan avlägsnas genom enkla kirurgiska ingrepp under lokalbedövning .

Previous:nothing Next:ligament i urinblåsan

Relaterade artiklar


 • hur påverkar östrogen i kroppen ?
 • flebotomi skador
 • Fördelarna med vuxen dagis
 • kolesterol information för barn
 • naturliga ingredienser för att avskräcka dammkvalster
 • behandling för missbruk mellan makar
 • vad är c - loop i tolvfingertarmen ?
 • hälsorisker av cigarrökande
 • hur man ska finansiera in vitro fertilisering
 • borsyra och astma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com