hälsorisker av mänskliga artificiell insemination

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-12
Mänskliga artificiell insemination är processen att implantera manliga spermier i en kvinnas livmoderhalsen eller livmodern för att befrukta kvinnan . Denna process är för kvinnor som antingen inte kan eller inte vill bli gravid på naturlig väg . Det finns två metoder för att artificiellt insemination : intrauterin insemination och intracervical insemination . Som med alla andra typer av medicinsk behandling, har artificiell insemination är det hälsorisker .

flerbarnsfödslar

När en kvinna blir insemineras , kan hon också använder fertilitetspreparat att öka chansen att bli gravid . Behandling med dessa läkemedel ökar chansen för befruktning flera foster . Kvinnor bär multiplar löper en ökad risk för graviditet och komplikationer födelse , såsom graviditetsdiabetes , havandeskapsförgiftning , anemi och postpartum blödning . Andra risker förknippade med flerbarnsfödslar inkluderar missfall , låg födelsevikt och prematur födsel .

ovariellt

ovariellt hyperstimuleringssyndrom ( OHSS ) är en mycket ovanlig men allvarlig komplikation som kan hända när fertilitet läkemedel används tillsammans med artificiell insemination . OHSS kan orsaka kvinnans äggstockar att bli svullen med användning av fertilitet läkemedel som normalt används i kombination med artificiell insemination. Mindre allvarliga symptom av OHSS inkluderar uppblåsthet , Lätta buksmärtor och ibland illamående och kräkningar. Mer allvarliga symtom av OHSS inkluderar bröstsmärta , uttorkning och andnöd . Om du har något av dessa symptom medan processen att få insemineras och använder fertilitet droger, se en läkare.

Infektion

Under artificiell insemination, mor-till-vara kan få en infektion i livmodern eller äggledarna. Infektionen kan orsakas av förfarandet görs med en icke-steril kateter eller andra medicinska instrument som används. Efter ingreppet är gjort, kan det också finnas vaginal blödning, flytningar och kramper eller smärta i magen.

biverkningar

Det finns ibland milda biverkningar av få insemineras . Dessa kan bestå av depression , värmevallningar, huvudvärk , humörsvängningar och sömnlöshet . Dessa är mycket milda biverkningar , och får inte förekomma i varje kvinna efter ingreppet .

Sperm Risker

Det kan finnas risker i samband med spermier som används också . Om spermier inte var korrekt screenas för sexuellt överförbara sjukdomar och används för artificiell insemination , det finns en chans mor -till-vara kan få en könssjukdom . Detta kan bara ske om sperman inte är korrekt kontrolleras och rengörs innan den placeras inne i kvinnans livmoder eller livmoderhalsen .

Previous:nothing Next:förklaring av MBTI typer

Relaterade artiklar


 • hur man detox från kokain
 • familjens sjukförsäkring planer i New Jersey
 • hur du designa din egen kit hem akut
 • utvecklingen av en 11 - veckor gamla baby
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • Definitionen av en barnneurolog
 • långsiktig vård alternativ
 • flebotomi skador
 • sjukvårdsförmåner för fattigdomsrelaterade nivå ensamstående förälder
 • Hur utsöndringsmekanismerna systemet att fungera med andra system i kroppen ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com