hur man mäter ozon i vatten

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-16
Ozon är tillsätts vatten som desinfektionsmedel för att rena vatten eller vatten linjer , som tillsats för att skapa flyttbara fasta ämnen från löst material i vatten , eller som neutraliserande ämne för kemikalier i vatten . Ozon kan läggas genom en injektor eller elektrolys . När du lägger till ozon för vatten , är det nödvändigt att mäta mängden ozon i vattnet på olika stadier för att hålla rätt koncentration . Detta kan göras enkelt med korrekt avkänning utrustning

Du behöver : .
Ozon berikat vatten källa .
Ozon enda analyt meter , handhållen enhet med mikroprocessor .
Inline upplöst ozon sensorn .

Använda en handhållen enhet


1 .
Placera vatten i flaskan med mikroprocessor-baserade instrument för mätning mängden upplöst ozon i vatten . Det mikroprocessorbaserade analysatorer är enklare att använda och mer exakta än de billigare kit . Den billigare kit gör ingen skillnad mellan lätt klor, brom och ozon . En måttligt prissatt analysatorn kan ge noggranna mätningar av koncentrationen av ozon i vattenprover .Vissa elektroniska analysatorer kräver analytiker att lägga till en extra aktiverande lösning . Genom att använda en analysator som är något högre funktion ( och pris ) , kan detta steg tas bort och så inte kräver tillägg av en aktiverande lösning .Om analytiker önskar, kan vattnet provet först spädas ut för att mäta ozonhalterna ca 1,0 ppm (parts per million) . Mer sofistikerade analysinstrument kommer att mäta prover med en räckvidd på upp till 200 ppm utan att behöva utspädning , vilket ger en mer korrekt och konsekvent läsning .
2 .
Placera den lilla vattenflaskan i den horisontella eller nästan horisontella analysator och se om sluter tätt . Analysatorn ska vara påslagen och ha nödvändiga batterier eller annan strömkälla installerats och testats .
3 .
Läs produktion formel av koncentration av ozon i vatten på skärmen av analysatorn och rekord dina avläsningar . Resultaten komma snabbt efter vattenflaskan sätts in i analysatorn . Instrumentet avläsning är i ppm ( parts per million) och mg /l ( milligram per liter ) .

Mät mätvärden på flera punkter


1 .
Upprepa avläsningarna av ozon löst i vatten på flera ställen . Om ozon som injiceras i ett vattensystem , mäta mängden ozon på injektionsstället punkt , strax efter ozon injicerades i vattnet .
2 .
Mät ozonhalt på kontaktsidan tank . Det är där ozon kommer att ha det högsta beloppet av kontakt med vattnet och allt annat kan vara i vattnet. Det är på denna punkt att ozon kommer att ha den högsta koncentrationen. På kontaktpunkten kan on-line analysatorer eller handhållna anordningar användas , eftersom det oftast inte snabbt strömmande vatten eller högt tryck .
3 .
Mät ozon takt utloppet av systemet eller destination . Detta är den punkt där koncentrationen av "övriga " löst ozon kan utrönas . Efter att vattnet har behandlats med ozon injektion , hur är den slutliga produkten ? Vattenflaskor , pooler, spa och kyltorn är exempel på där man skulle ta prover vid utloppet av systemet eller destination . Handhållna enheter är bra för detta prov. Vattentryck och ozonkoncentrationerna är oftast på den lägsta koncentration här.

Tips och varningar


 • Använd inte handhållen ozon analysatorer för mätning av ozonhalter i högt tryck områden eller områden där vatten rinner snabbt. Dessa områden kräver specialutrustning.


 • Previous:nothing Next:gemensamma fotvård problem

  Relaterade artiklar


 • Hur blir jag en äggdonator i Maryland ?
 • fördelarna med hemtjänst
 • ascomycota livscykel
 • skälen för missade menstral cykel
 • kan ett Pap-test orsaka smärta & blödningar?
 • bidrag för att minska alkoholmissbruk
 • pediatriska lymfadenit
 • screening verktyg för att bedöma ditt barns hälsa
 • läkemedel som inte är friska för kvinnor under graviditeten
 • FDA rekommenderar barn vitaminer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com