hur man ska förstå diagnostiska test

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-13
Om du har gett blod, urin eller ett vävnadsprov för analys, har du haft ett diagnostiskt test. Din läkare eller en laboratorieassistent analyserar proverna för att se om resultaten är inom det normala intervallet eller är positiva eller negativa. Diagnostiska test använder ofta intervall eftersom vad som anses normalt skiljer sig mellan människor beroende på faktorer som kön, ålder, ras, tagit mediciner och kost. Din läkare kan observera testresultat för att diagnostisera sjukdomar eller sjukdomar

Du behöver:.
Testresultat.

Du kan förstå medicinska testresultat


1.
Arbeta med din läkare för att avgöra om du behöver ett test för att avgöra om du har en viss sjukdom eller medicinska tillstånd. Till exempel kan en laboratorieassistent testa ett blodprov för hiv /aids för att avgöra om viruset finns och i så fall i vilken mängd. En läkare eller tekniker kan pröva en biopsi av misstänkt bröstvävnad för att avgöra om cancerceller är närvarande. Lipid paneltest upptäcka kolesterol och triglycerider i blodet. Dessa är olika typer av fett som påverkar din hälsa och är nyttiga när de förekommer i rätt mängder. Om du är långt över det normala intervallet, kan din läkare ordinera ett läkemedel för att sänka dina nivåer. Ett annat test mäter nivån på restprodukt kreatinin i blodet att berätta för läkaren hur väl dina njurar fungerar. Den urea (BUN) test bestämmer nivån på den kemiska kväve, som kommer från restprodukten urea i blodet. Urea görs när protein bryts ner i levern. . Din BUN resultat berättar läkaren om hälsa din leverEn fullständig blodstatus ( CBC ) åtgärder röda blodkroppar , som transporterar syre , vita blodkroppar , vilket skydda dig från smitta , och blodplättar, vilket levra att stoppa blödning. CBC resultat berätta för din läkare om du har blodbrist eller om du har en infektion eller en blodsjukdom .
2 .
avgöra var din resultat för ett visst test passar in i intervallet för det testet . En gemensam uppsättning tester undersöker faktorer i blodet . Ett fasteblodsocker test upptäcker blodsockernivån --- --- glukos i blodet. Glukos är ett bränsle som används av dina celler. Som framgår av Nationella Diabetes Information Clearinghouse (http://diabetes. niddk. nih. gov/dm/pubs/insulinresistance/# diagnos), de flesta människor har mindre än 100 milligram (mg) av glukos för varje deciliter (dl) blod. Du har pre-diabetes om din nivå är mellan 100 mg /dl och 125 mg /dl. En poäng på 126 eller högre innebär att du har diabetes. En hemoglobin A1c test, fattas av personer med diabetes, visar vad blodsockernivåer har under de senaste två till tre månader. Personer med diabetes brukar försöka hålla sina HbA1c testresultat under 7 procent.
3.
Det finns också diagnostiska test som inte innebär undersökning av de prover av dina kroppsvätskor eller vävnader. Till exempel kan din tandläkare ta en röntgenbild av en tand för att avgöra om den är infekterad eller skadad, eller din läkare kan beställa en magnetisk resonanstomografi (MRT) scan ta reda på om smärtan i axeln orsakas av en trasiga ligament. Dessa tester ger inte poäng eller negativa eller positiva resultat. I stället är den diagnos bestäms av en erfaren läkare som granskar bilderna .

tips och varningar


 • Var inte rädd för att fråga din läkare vad dina test resultat betyder .


 • Previous:nothing Next:Hur du tar ut mjuka kontakter

  Relaterade artiklar


 • kolon bevattning hos barn
 • långsiktig vård alternativ
 • Hur placerar jag de äldre i Connecticut vårdhem ?
 • hur man mäter och registrera blodtryck
 • Medicaid och familjeplanering
 • hur man gör en mexikansk hand wrap
 • älgjakt under graviditeten
 • Vilka är de behandlingar för svår barndom dyspraxi ?
 • vad är effekten av baroreceptorer på andningen ?
 • hur lång tid efter förlossningen kan du göra ett faderskapstest?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com