huvudlöss : vanliga frågor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-08

Du behöver:
Soap
. Vatten.
Kontakta lösning.
Kontakta fall.
Ögondroppar.

Enligt Centers for Disease Control and Prevention, huvudlöss är parasitiska insekter som livnär sig på blod, särskilt i hårbotten. De finns i håret, ögonbryn och ögonfransar av människor. De är inte förknippade med spridningen av eventuella sjukdomar. Huvudlöss är vanligast bland barn i barnomsorgen eller grundskola eller hushåll för dessa barn.

Symtom

Huvudlöss är små men synliga för det mänskliga ögat. Nits, eller ägg från löss, framstår som mycket liten gul, ljusbrun eller brun prickar. Efter att äggen har kläckts, visas kvarvarande skal vit eller klar och kommer att finnas nära hårbotten på hårstrået. Nits kan visas som mjäll, men kan skiljas från mjäll eftersom nits kan inte viftas bort. Nits normalt finns i ett barns hår än kläckts löss. Löss Äggen kläcks ett par veckor efter utläggning.Löss är gråvit eller ljusbrun och är ungefär storleken på sesamfrö. Nymfer är baby löss och mogna till vuxna löss inom ett par veckor .Det vanligaste symtomet på löss kliar eller klåda i hårbotten . Barn kan klaga på något kittlande eller flytta på hårbotten . Röda bulor eller sår kan uppstå på grund av repor . ( se referens 1 )

Spridning av huvudlöss

Normalt är huvudlöss sprids med head to head kontakt och flickor är mest utsatta . Mindre vanliga fall kan löss spridas genom kontakt med en smittad persons hattar, halsdukar, borstar , kammar eller andra personliga saker . Har kontakt med en plats en smittad person har nyligen vilade sitt huvud mot , till exempel en kudde , soffa eller matta , brukar inte resultera i att fånga löss , men det är möjligt .husdjur inte kan sprida löss , och huvudlöss inte kommer att överleva på husdjur . (se referens 3 )

Behandling

över disk behandlingar som innehåller pyrethrin eller permetrin är vanligtvis första alternativ och kan vara effektiva om de används exakt enligt anvisningarna. Men ibland finns det ett motstånd mot över disk behandlingar . Receptbelagda behandlingar ingår Ovide och Lindan och bensylalkohol lotion . Man måste vara försiktig med receptbelagda läkemedel. Ovide är brandfarlig och Lindan kan inte användas för de som väger mindre än 110 pounds eller på gravida eller ammande mödrar . Bensylalkohol lotion är inte säkert för användning hos spädbarn under 6 månader , särskilt tidigt födda barn , på grund av svåra biverkningar.

Previous:nothing Next:orsakerna till mörka ringar & sjunkna ögonlock

Relaterade artiklar


 • förteckning av rökning faror
 • tecken på missfall under graviditeten
 • livslängd och åldrande
 • hur man rapporterar äldre missbruk anonymt
 • struktur och funktion av det manliga reproduktiva systemet
 • utöva näring & immunfunktion
 • Hur pålitlig är en vasektomi ?
 • vad är meningen med legitimerad ?
 • hudvård med niacinamid
 • biverkningar av klor i vatten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com