koloskopi tentamen förfaranden

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-09
En koloskopi är ett förfarande som användes för att undersöka insidan av kolon (tjocktarmen eller tarm) genom användning av en flexibel slang med en liten TV-kamera monterad på spetsen. Koloskopier vanligen utförs av en gastroenterolog, en läkare som specialiserat sig på mag-tarmsystemet, för att diagnostisera symptom, eller som en förebyggande åtgärd hos äldre patienter eller patienter med genetiska tendenser mot tjocktarmscancer. Själva förfarandet föregås av en period av tarmrengöring , och den följs av en återhämtningsperiod .

Förberedelser

Förberedelse är det mest obehagliga delen av koloskopi erfarenhet . För att examinatorn att få en klar bild av tjocktarmen , måste det vara rent . Ingen föda bör ätas samma dag som koloskopi , och ofta ingen mat är tillåten i 24 timmar före koloskopi . Din läkare kan ordinera en diet för så mycket som fyra dagarna fram till förfarandet .förutom att de inte födointag , kommer du vara tvungen att dricka en stor mängd laxermedel , vanligtvis en gallon , under en kort tid . Aromer kan tillhandahållas för att göra detta lättare, men du kan förvänta vissa svårigheter med att få ner allt . Använda ett sugrör i stället för att dricka ur ett glas kan vara till hjälp . Förutom hunger och eventuellt en del illamående , den flytande avföring som produceras av laxermedel , irriterar anus . Vaselin eller hemorrhoid medicin kan användas för att behandla detta . Sitter i ett varmt bad hjälper också .

Förfarande

koloskopi sig kräver lite mer av dig än din närvaro . Du kommer att få medicin och vätskor genom IV ( intravenöst dropp ) för att hjälpa dig att slappna av . Medan du lugnande läkaren in ett flexibelt u00BD tums diameter rör med en liten kamera som sitter i analen . Röret och kamera , som kallas endoskop eller colonoscope , sakta fram genom tjocktarmen medan kameran visar och registrerar vad den ser . För att förbättra synligheten , kan en liten mängd luft tillämpas på tarmen . Vid granskningen om läkaren anser att det är genomförbart , kan små polyper avlägsnas och vävnadsprover kan samlas in via endoskop.När undersökningen är klar , läkaren långsamt bort endoskop. Proceduren tar vanligtvis mellan 30 minuter och en timme .

Post-förfarandet

När det är färdigt kommer du till en uppvakningsavdelning att återhämta sig och vänta på medicinering för att avklinga . Det kan finnas en kort period av kramper och den typ av smärta i samband med väderspänningar. På grund av medicineringen , bör du inte köra bil och måste ha en ansvarig vuxen köra dig hem . Du kan omedelbart återuppta normala kosten , men alkohol och bilkörning och användning av maskiner bör undvikas i minst 24 timmar . Du bör följa eventuella instruktioner från din läkare .

Previous:nothing Next:optiska anfall

Relaterade artiklar


 • svamp blöjeksem i en baby
 • instrument som används i dilatation & curettage
 • Du kan kombinera kodein Tylenol med ibuprofen ?
 • skadliga effekterna av vitt brus maskiner
 • göra rastlösa ben påverkar knäna?
 • potträning ett barn
 • georgia kod handikappramp förordningar
 • hur man sterilisera diva cup
 • vad är fosfatidyl glycerol ?
 • hur man ska behandla kalkavlagringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com