komponenter av Neem

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-05
Många shoppare kommer att erkänna Neem som en vanlig ingrediens i husgeråd såsom organiska bugg avskräckande medel och bekämpningsmedel anläggning . Men några komponenter av Nimträd har många medicinskt bruk som inte bara blandar med tanken på grön levande utan också har visat resultat .

Identifiering

Nimträd ( Azadirachta indica ) är en snabbt växande barrskog som hör hemma i både Burma och Indien , och är känd som " byns apotek "på grund av de många läkande egenskaper i barken , frön och blad . Den växer till en medelhöjd på 20-30 meter och har en tjock stam som ingår i en strukturerad bark av antingen rödbrun eller gråvita till färgen . De parbladiga bladen är omväxlande och är 20-40 cm långa med 20-30 medel-till mörkgröna broschyrer om 3-8 cm i längd . De små , vita doftande blommor är kluster av hängande tinnar bestående av 150-250 blommor som bildar en stor blomma som är 6-6 mm lång och 8-11 mm breda .

Olja

Neem olja är den mest vanligaste komponenten av Nimträd och har flera användningsområden. Det utvinns ur fröna och är hög i både mättade och enkelomättade fettsyror. Förutom att vara en myggmedel, gör denna olja ett utmärkt spray för att bli av husflugan, loppor, zigenare nattfjärilar, bananflugor, myror eld och skalbaggar mjöl. Neem olja helar också loppor och myggbett. Som bekämpningsmedel, kan det sprutas direkt på plantan vår hälls i jorden för att skydda växters rötter från skadedjur medan konditionering jorden. Medicinskt kan det användas i schampo för att bli av löss och är en effektiv behandling för sjukdomar såsom vårtor, ringorm och candida. La till tandkräm det hjälper med vikande tandkött och munsår . Invärtes under medicinsk ledning , kan det hjälpa att bli av med tarmparasiter . Neem olja är också användbart inom veterinärmedicinen för intestinala parasiter som bandmaskar och rundmaskar . Det gör sig av loppor , löss och fästingar , och stöd i läkning av parasiten biter .

Bark

Barken är gjord i ett utdrag som , när det tas oralt , kommer att stärka immunförsvaret . De föreningar i extraktet har visat antiseptisk , antiviral , febernedsättande, antiinflammatoriskt , mot magsår och svampdödande användningsområden. Det är också en utmärkt diuretika . Dess antibakteriella egenskaper hjälper sjukdomar kampen huden såsom akne , psoriasis och eksem , samt gastrointestinala problem. Extraktet kan också användas för att behandla diabetes , aids symptom , cancer, hjärtsjukdomar , herpes , allergier och hepatit . Det används även i preventivmedel och i tand produkter som pastor och munvatten för att förebygga karies och tandköttsinflammation .

Bladen

Bladen kan malas till en pasta och appliceras direkt på huden för att behandla infektioner som vattkoppor och vårtor , och kan läggas till badvattnet för att behandla hudinfektioner . Det kan tilläggas att ett fotbad i blöt fötter för behandling av olika fot svampar . Bladen är också i kapslar och te vidtas internt för att minska feber och för att bota neuromuskulära smärta .

The Roots

Roots av Nimträd är grunden i pulverform och används för att styra loppor och fästingar på husdjur .

Previous:nothing Next:äldreomsorgen planering och checklistor

Relaterade artiklar


 • diarré i en 10-månader gammal baby
 • är Vicks vaporub beroendeframkallande ?
 • vad är ett foster med hypernephrosis?
 • Vicks kall vs varm luftfuktare
 • hur man bär en grimma hjärtmonitor
 • hälsovård och barns utveckling
 • leksakers säkerhet frågor
 • intern resorption av mjölktänder
 • hur är ett foster mätas ?
 • hur du söker efter funktionshindrade veteraner förmåner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com