lanolin substitut

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-11
Lanolin är en typ av mjukgörande , eller fuktighetskräm , som finns i huden olja av får . Mjukgörare arbete genom att bilda ett skyddande , fet hinna på hudens yta , vilket förhindrar att huden torkar ut . Lanolin används ofta för att behandla hudsjukdomar som eksem , men kan också lindra obehag upplevs av ammande mödrar . Eftersom lanolin kommer från får , kan dess användning kontroversiellt för vissa människor . I judendomen , är användningen av animaliska biprodukter som inte kosher . Vissa vegetarianer föredrar också naturliga alternativ till lanolin .

Cupuacu Smör

Capuacu smör härstammar från capuacu trädet , som finns i Brasilien . Eftersom det kommer från en anläggning-inte ett djur-det inte innebär samma kulturella och ideologiska konflikter som lanolin kan . Capuacu smör , som lanolin , är ett lenande medel. Det betyder att den har egenskaper som hjälper till att mjuka upp och lugna grov , narig hud . Det kan också hjälpa till att skydda huden från över-torkning . Den capuacu träd är relaterad till Kakaoträdet , varför har kakaosmör många liknande egenskaper . Det är dock capuacu smör smidigare och krämigare i konsistensen.

druvkärnsolja

först upptäckte och som används av gamla egyptierna mer än 6. 000 år sedan , är druvkärnsolja ett alternativ till lanolin . Liksom Capuacu smör är det från växter . Druvor innehåller höga halter av antioxidanter . Antioxidanter hjälper till att minska antalet skadliga fria radikaler i kroppen , och kan hjälpa cellerna lever längre . Även om dess medicinska fördelar är fortfarande upp till debatt , en del vetenskapsmän (särskilt de inom kosmetikaindustrin ) tror druvkärnsolja kan bidra till att bekämpa åldrandets effekter . University of Maryland Medical Center webbplatser flera studier som visar druvkärnsolja kan skydda kollagen och elastin i huden , vilket leder till yngre hy .

mineralolja

Mineralolja är en klar , petroleum-baserade olja som används i många kosmetiska produkter. I USA har mineralolja godkänts för användning som en aktiv ingrediens i over-the -counter produkter . Det är en huvudingrediens i flera populära produkter , däribland många sorter av baby olja och Vasoline . Eftersom mineralolja är gjord av petroleum har Environmental Working Group uttryckt oro över att det kan leda till hälsoproblem , inklusive allergier , irritation och cancer . Vetenskapliga studier i carcogenic typ av mineralolja ha varit resultatlösa , och med 2010 , inte Naturvårdsverket inte olja lista mineral som cancerframkallande

Bröstmjölk

Detta alternativ är oftast bara ett alternativ till ammande mödrar . : bröstmjölk . Rik på vitamin E , innehåller bröstmjölk också många antibakteriella egenskaper. Vitamin E och antibakteriella egenskaper i bröstmjölk gör det till ett bra alternativ för närande , återfuktande och skyddar huden .

Previous:nothing Next:spädbarn gas tecken och symptom





Relaterade artiklar


  • hur man utformar gyllene säkerhetsbestämmelser
  • älgjakt under graviditeten
  • konfrontation kontra patientcentrerad behandling i missbrukarvården
  • gift Medicaid regler
  • manliga och kvinnliga minne skillnader
  • tecken på att bli gravid
  • lämpligt avstånd för ögonskydd
  • nerver inblandade med foten smärta
  • information om förhand direktiv
  • sätt att främja hälsa och säkerhet & Nutrition i barnomsorgen




    Adress:
    TPB
    Punktskriftsförsäljningen
    Box 4003
    1002 47 Johanneshov
    Email: halsa@halsanet.com