ligament i urinblåsan

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-15
Den blåsan ligger mot botten av bukhålan inom vaggan som bildas av höftbenen , kallas bäcken vagga eller bäckengördeln . Det är bakom blygdbenssymfysen , eller där höftbenen gå fram , och framför ändtarmen . Hos kvinnor är urinblåsan framför livmodern . Blåsan är gjord av muskler och hinnor . Blåsor kan innehålla ungefär en halvliter urin, är så bra stöd som behövs. Ligament ge detta stöd och hålla urinblåsan på plats. De utgör en stödjande sele eller hängmatta för blåsan som de fäster områden i urinblåsans vägg för att bäckengördeln, till andra organ, och insidan av kroppen hålighet. Om ligament försvaga eller skadas, blåsan sjunker i bäcken vaggan, vilket bidrar till urininkontinens.

Anterior ligament

Den främre sanna ligament eller pubo-cervikal ligament, stöd framsidan av urinblåsan. De fäster från framsidan av halsen av urinblåsan på insidan av blygdbenssymfysen. True ligament är av bindväv. Blåsväggen är förtjockad och fibrer där främre ligament fäster.

Lateral ligament

i sidled verkliga ligament stöd urinblåsan sidorna. Hos män, dessa kallas puboprostatic ligament. De fäster på laterala delen av prostatakörteln från sidorna av basen av urinblåsan och därifrån till insidan av blygd ben. Hos kvinnor är dessa kallas pubovesical ledband, och även bifoga från urinblåsan väggen till insidan av blygd ben.Kopplade falskt ligament , laterala navelsträng veck , anslut urinblåsan till sidorna av bukhinnan . Falska ligament är gjorda av veck i bukhinnan , som är slemhinnan i kroppshålan .

ligamenten

urachus eller median navelsträng ligament fäster toppen av urinblåsan till navelsträngen området . Det är störst där man fäster urinblåsan och minskar eftersom det sträcker sig upp mot naveln . Det är vad som återstår av fostrets allantois stjälken . Den mellersta navelsträngen luckan är på medianen navelsträngen ligament . Det är en falsk ledband .

Posterior ligament

Ett par av falska ligament , den sacrogenital veck , ansluta den bakre blåsväggen på baksidan av bukhålan . De går på vardera sidan av ändtarmen och sträcker sig till korsbenet , som är nästa till- sista delen av ryggraden strax ovanför svanskotan . Den sacrogenital veck den laterala gränser rectovesical påse .

Previous:nothing Next:aktivitet idéer för småbarn fysisk motorisk utveckling

Relaterade artiklar


 • fysisk utveckling av barn och ungdomar
 • hur man kompis band ett finger
 • hälsovård och barns utveckling
 • hur man kan jämföra individuell sjukförsäkring i Colorado
 • hur man hittar en CIGNA vårdgivare lista
 • diarré i en fem månader gammal baby
 • BENHINNEINFLAMMATION & osteomyelit
 • Hur går det för en koloskopi på en nyfödd ?
 • förebyggande arbetet för Texas
 • utöva näring & immunfunktion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com