musklerna i ögat

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-19
Musklerna i det mänskliga ögat agera för att kontrollera ögonrörelser, såsom blinkande och blickriktning. Åtta muskler styr brett utbud av rörelse människor har i ögat: ser direkt fram, med blicken åt sidan, höjning och sänkning av ögonlocken. Dessa muskler agera tillsammans med eller i opposition till varandra. Skador på dessa muskler kan orsaka förlamning i ögat och en minskning av rörelse förmåga.

Fyra Recti ögonmusklerna

Det mänskliga ögat har fyra recti muskler: den "mediala rectus," den "överlägsna rectus," den "rectus lateralis" och
"underlägsna rectus. "


mediala rectus musklerna är den största av ögonmusklerna. Denna muskel flyttar ögongloben inåt, titta mot näsan.Den överlägsna rectus tillåter ögat att titta uppåt och inåt och även rullar ögat inåt.rectus lateralis gör att ögat ser utåt i sidled.sämre rectus, den kortaste recti muskel, låter ögat att titta nedåt eller inåt och rullar ögat utåt.

Oblique Ocular Muscles

Ögat använder dessutom två sneda muskler för rörelse, kallat "obliquus inferior" och "överlägsna sned. "obliquus inferior agerar för att göra ögat se uppåt, sidled och rulla utåt. Den överlägsna sned, den längsta och tunnaste i ögat muskler, leder ögat att titta nedåt eller åt sidan eller rulla inåt.

ögonlock Levator Muscles

Två muskler agera för att höja ögonlocket. Dessa är "levator palpebrae superioris" muskel och "Mullers muskler. "Levator höjer övre ögonlocket för att öppna upp ögat. Mullers muskler fungerar också att höja ögonlocket.

IRIS finns också en muskel

Den färgade delen av ögat, som kallas "iris," är faktiskt en rund muskel.iris expanderar och krymper för att kontrollera mängden ljus som kommer in eleven. Detta händer automatiskt när ljuset förändras men ibland har en märkbar fördröjning. Till exempel, när en ficklampa är sken i ögonen på en mörk natt, reagerar iris inte snabbt nog, och den yttre ögonmusklerna agera för att kisa ögat stängt för att minska mängden ljus in i ögat.

Previous:nothing Next:vanliga frågor om mjuka kontakter

Relaterade artiklar


 • define astigmatism
 • Hur registrerar i schip i Missouri
 • inte graviditet orsakar ömhet i brösten ?
 • hur mycket ska mitt barn väger?
 • vanligaste gynekolog förfaranden
 • hur man hittar sköt poster för texas barn
 • tecken på en hjärtinfarkt hos kvinnor
 • den opm familjeledighet agera
 • underarm träningsredskap för styrka
 • stipendier för omvårdnad högskolor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com