orsakerna till magbesvär och kliande hud

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-30
Orolig mage och kliande hud är två symptom som kan orsakas av ett antal sjukdomar . Båda dessa symtom kan vara tecken på mindre eller större hälsoproblem . Allergier , till exempel, kan orsaka att kroppen reagerar med magbesvär. Däremot kan mer allvarliga sjukdomar såsom sjukdomar i gallblåsan leda till samma symptom . Om du inte får lättnad genom att ta över disk mediciner , rådfråga din läkare för behandling .

Drug Allergier

Många personer lider av allergi mot samma droger och mediciner som är avsedda att hjälpa dig att övervinna sjukdom. Dessa allergiska reaktioner kan leda till att du har en orolig mage och kliande hud. En allergisk reaktion uppstår när kroppen skapar ett immunsvar på läkemedlet, bekämpa det som om det vore en skadlig inkräktare. Att utvisa drogen skapar kroppen kemikalier såsom histamin som i stora mängder kan orsaka allergiska hudreaktioner såsom nässelutslag eller torr och kliande hud. Vanliga läkemedel allergier inkluderar penicillin, droger sulfa, insulin och jod. En läkare kan diagnostisera en drog allergi genom noggrann genomgång av din sjukdomshistoria och genomföra andra tester. När du är informerad om din drog allergi, är det viktigt att du låter din familj känner till och informerar någon annan medicinsk personal du konsultera.

Matallergier

Födoämnesallergier är en annan typ av problem som kan utlösa känslan av en magbesvär tillsammans med torr och kliande hud. Som med läkemedel allergier, födoämnesallergier börja när kroppen anser att ett visst livsmedel har du kommit i kontakt med är att försöka skada dig. Detta orsakar en allergisk reaktion som kan ta sig uttryck på flera sätt. Detta allergi kan förvandlas till en täppt näsa, nässelutslag, hudutslag eller magbesvär. Snabb behandling är viktig eftersom en allergisk reaktion kan vara dödlig om den inte behandlas. Födoämnesallergier kör ofta i familjer också, så det är viktigt att veta så mycket information om din släkthistoria som möjligt. En läkare kommer att utföra ett batteri av tester för att räkna ut exakt vilka typer av livsmedel påverkar dig.

Andra orsaker

Klåda och orolig mage kan också komma från olika andra utlösande villkor. Till exempel kan kommer i kontakt med vissa vegetabiliska former såsom Poison Ivy orsaka att kroppen får utslag. Hudåkommor såsom eksem kan också resultera i den obekväma känslan av torr hud. Som med torr hud, kan en släng av magsjuka börjar på grund av flera skäl. Till exempel kan vara laktosintoleranta och konsumera en mejeriprodukt orsaka problem i magen. Många typer av over-the-counter produkter finns tillgängliga för att bidra till att lugna klåda och orolig mage när de är mindre hälsofrågor. Om du försöker dessa produkter och de problem som kvarstår, kontakta din läkare.

Previous:nothing Next:skadliga effekterna av pensionering

Relaterade artiklar


 • effekterna av naturliga och konstgjorda familjeplanering
 • ligament i axlarna
 • allergisk reaktion mot magnesiumklorid
 • fysisk sätt att utöva din hjärna
 • typer av hängslen för tonåringar
 • Vad händer på en synaps när en neuron stimulerar en muskelcell ?
 • spinning leksaker och autism
 • hur man registrerar för va förmåner
 • kardiovaskulära och pulmonella system
 • tecken på missfall som börjar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com