oscillometrisk vs auskultation blodtryck

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-01
Läkare använder oscillometriska och auskultation tekniker för att mäta blodtrycket . Varje teknik har sina egna styrkor och svagheter vid utvärdering systolisk och diastolisk mätningar , med hänsyn till användarvänlighet , precision och tekniska framsteg

Definitioner

När man mäter blodtryck , är auskultation handlingen att lyssna efter ljud knacka , så kallade Korotkoff ljud , som görs av armartären som blodtrycksmanschett deflateras och blod fyller och tömmer artär . Som jämförelse hänvisar svängning som de pulserande av blod genom artärerna. Svängningsfrekvensen hjälper till att avgöra blodtrycket genom elektroniskt föra in frekvens i standardalgoritmer .

Auskultation Metod

Används av många läkare använder den traditionella metoden auscultatory ett kvicksilver blodtrycksmätare , som är ett mätverktyg ibland formad som en termometer som hjälper mäta systoliskt och diastoliskt tryck , blodtrycksmanschett och stetoskop . Tillsammans ger dessa artiklar tillför manuella avläsningar blodtryck gottfinnande sjuksköterskor eller läkare som utför testet . Denna metod är speciellt användbar för personer med oregelbundna hjärtslag priser som inte kan få en exakt avläsning med oscillometrisk metod . Alla yttre ljud , men kan orsaka fel under behandlingen .

Oscillometrisk Metod

oscillometrisk metoden använder elektronik , algoritmer och en blodtrycksmanschett för att mäta blodtrycket . Denna metod är mer benägna att fel om alla rörelser uppstår under provningen . Alla oscillometrisk enhet måste justeras innan användning för att säkerställa att den ger korrekta värden , eftersom det inte mäta blodtrycket direkt , men får det med hjälp av algoritmer .

Differentiering

En studie som publicerades 2001 i Journal of Pediatrics och ungdomspsykiatri Medicin , visar att oscillometriska och auskultation tekniker ger olika blodtryck mätning och bör inte användas omväxlande . Forskare är dock överens om att auscultatory metoden är mer exakt jämfört direkt till intraarteriell blodtrycksmätningar .

Previous:nothing Next:Fördelarna med intrauterin insemination

Relaterade artiklar


 • Vilka är orsakerna till den extrema torra ögon i 60 - åriga kvinnor ?
 • Vilka är användningsområdena för beta salva ?
 • HIPAA i omvårdnad för familjer
 • typer av preventivmedel användas för att stoppa perioder
 • mjäll i spädbarn
 • tecken på arbetskraft under graviditeten
 • vad är barnreumatologi ?
 • vad är muskulära systemet?
 • baby skönhet tips
 • Colorado sjukförsäkring program
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com