risker för röntgen på barn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-24
är X-ray säkert ? Dr Christopher Johnson säger: " Svaret på bröst , ben och buk röntgen , är att de är mycket , mycket , mycket säker , men inte helt riskfria . " X- ray gör exponera ett barns kropp på mycket små nivåer av strålning . Fortfarande ta försiktighet, eftersom strålning bygger upp i kroppen över tid och barnets celler som delar sig snabbt som de växer . Väga riskerna mot fördelarna med en X -ray förfarande .

Cancer

Cancer är , helt enkelt , en okontrollerad tillväxt av celler. Cancer är förmodligen den mest välkända riskfaktorn av exponering för strålning , men risken att få cancer från en X-ray förfarande är extremt sällsynt. Om barnet får 300 X-ray förfaranden på ett år , ökar bara barnets cancerrisken med 1 procent . Med fem CT-scanning under ett år ökar chansen att ditt barn få cancer med samma belopp . Om en allvarligt sjuk barn behöver många av dessa förfaranden får cancerrisken ökar , om ett barn får ett brutet ben , är risken obetydlig .

cellskador

Ibland elektromagnetisk strålning som passerar genom kroppen kan orsaka skador på cellerna. Merparten av tiden i cellerna dör och , framför allt i ett växande barn , ersätter kroppen snabbt dem . Skadorna på normala celler från en X-ray är mycket mindre än vad ditt barn skulle utsättas för genom att flyga i ett flygplan . I sällsynta fall kan strålning orsaka mutationer i DNA som kroppen inte kan fixa , eller mutationer kan inträffa under reparation av cellerna.

Reproduktiv organskada

För mycket strålning i närheten av könsorganen kan orsaka andra skadeverkningar , t. ex. som mutationer på gener som leder till missbildningar i ett barns framtida avkommor . Detta kan också orsaka graviditet missfall senare i livet . Om barnet behöver en X-ray , bör röntgenläkaren ta gott om tid och omsorg i avskärmning de delar av barnets kropp som inte behöver bli utsatta-särskilt fortplantningsorgan-under förfarandet.

Previous:nothing Next:hur snart efter förlossningen ska du göra Kegels ?

Relaterade artiklar


 • Vilka är orsakerna till den låga testostrone hos män ?
 • vesikoureteral reflux hos barn
 • hälsorisker av blekmedel
 • hur man kan öka progesteron
 • Hur får jag bort ratten ost?
 • förslag för vård av ett barn av barnvakter
 • olika stilar av makt rullstolar
 • vad är barn diabetes?
 • laserljus penna säkerhetstips
 • hur du tar bort malmedel med vatten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com