skadliga effekterna av pensionering

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-30
Pension signaler når den tidpunkt i livet då en person har betalat sin medlemsavgift , kan nu avsluta Rat Race och spendera sin tid att koppla av och fullfölja alla de saker han inte har tid för när han var arbeta . Tvärtemot vad många tror , det är inte alltid så trevlig och positiv som det verkar . Negativa hälso- och mentala effekterna av den plötsliga förändring kan och ofta förekommer.

mentala förändringar

Att vara en produktiv medlem av arbetskraften med en struktur och syfte skapar en känsla av tillfredsställelse. Detta kan vara mycket missade även när en person ser fram emot pension och en långsammare takt i livet . Använda konstant tankeprocesser för att lösa problem , gå till en annan plats än hemma som är välbekant och vara engagerade i dagslånga mental aktivitet sätter ett mönster i hjärnan . Det tar tid att anpassa sig till skiftande från dessa typer av verksamheter för att öppna dagar med inget specifikt att utföra . Planera aktiviteter för att hålla dig mentalt stimulerad-till exempel en ny hobby-för att undvika denna svårighet .

fysiska förändringar

brist på aktivitet eller en plötslig minskning av verksamheten kan ha flera effekter . Förlust av en viss rörlighet på grund av en mer stillasittande livsstil är en . Det kan finnas mindre stress och en sänkning av blodtrycket med pensionering, dock brist på motion-särskilt om det jobb du i pension från var en fysisk-kan vända dig några fördelar. Även bara avsaknad av rutin på att gå upp och ut varje dag kan sakta orsaka en nedgång i energi och aktivitetsnivå. Plan för att hitta nya verksamheter för att ersätta dem som du en gång gjorde på jobbet för att bromsa de negativa effekterna.

Emotional Koppla

Associera tillsammans med en grupp medarbetare kan vara stressigt i sig , men saknar att ha regelbundna kontakter med människor på daglig basis kan vara ännu mer stressande . Känslan av att behövas, den kamratanda som ofta följer en arbetsmiljö och en plats på ett lag är alla saker kan missas , och som kan skapa en känsla av isolering och förlusten efter pensioneringen. Gå med i en ny grupp eller välgörenhetsorganisation att ersätta känslan av att vara som behövs och har ett syfte .

Previous:nothing Next:snabb och effektiv viktminskning tips

Relaterade artiklar


 • hur man ansöker om bränsle bistånd
 • minnesförlust retention hos barn
 • roll i ett samhälle barnmorska
 • hur man bistår med en bäcken
 • tre huvuddelar på insidan av hjärnan
 • Diabetes Foundation bidrag
 • hem rättsmedel användningsområden för talk
 • typer av effektiva skalor
 • roll elastin
 • gasning & graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com