spädbarn gas tecken och symptom

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-10
Gas är ett vanligt problem för barn, och kan vara ganska upprörande för föräldrar. Spädbarn kan inte kommunicera på något sätt utom gråta, och det kan vara svårt att lista ut vad problemet är. Några av de vanligaste orsakerna till spädbarn gas omfattar övergödning, brist på tolerans mot recept eller, till barn som ammas, irriterande i moderns mjölk. Flera tecken kan tyda på att ditt barn Oroväckande gas.

Överdriven Passerande av gas

Det är normalt för spädbarn att passera gas runt 25 gånger per dag. Men om gasbildning är kronisk och barnet verkar vara i uppenbart obehag , kan det tyda på mag problem . Andra tecken på dålig matsmältning inkluderar en foul lukt och tidens avföring under gasbildning .

uppsvälld mage

En uppsvälld mage är ett tecken på spädbarn gas . De flesta barn har en tendens att ha runda magar , men om magen är svårt att ta i och titta mer uppblåst än normalt , är barnet troligen lider av gas .

kinkighet och gråt

Spädbarn med gas problem kan vara ganska cranky och irriterad. Att lägga barnet på din axel och strök baksidan nedåt kan få henne att rapa och ge lindring. Gnälla vatten är en annan åtgärd som ger mest bebisar snabb lindring.

Kräkningar

De flesta barn har en tendens att spotta ut lite mat direkt efter utfodring. Detta är normalt, och kan också uppstå om barnet har övergödd. Men om barnet kräks mer än ett par gånger, det är ett tecken på matsmältningsproblem, vilket kan åtföljas av gas.

Överdriven rapningar

Ett spädbarn som har gas problem har en tendens att rapa flera gånger . Rapningar efter ett foder är bra att låta överskottet av luft, men rapningar regelbundet kan tyda på att barnet har förbrukats för mycket mjölk eller svälja luft medan utfodring eller på annat sätt .

Disturbed Sleeping

Ett spädbarn med gas kan ha svårt att somna . Den sömn kan också störas och barnet kan vakna upp och gråta med jämna mellanrum .

Vägran att Feed

uppblåsthet och obehag i magen kan hindra ett barn från att äta . Han kan vägra att foder eller kan spotta ut vad matas .

diarré eller förstoppning

Ett annat vanligt komplement till gas är diarré . Om ditt barn hade diarré , kan det tyda gas eller matsmältningsbesvär. Kan emellertid diarré indikerar också en infektion . Kontakta barnläkare om diarré förekommer ofta och barnet verkar vara obekväm . Omvänt kan förstoppning hos barn leder också till gas .

Previous:nothing Next:Hur man blir en äggdonator i Arkansas

Relaterade artiklar


 • dieter för ungdomar
 • gemensamma West Virginia hus buggar
 • eye-vårdförsäkring
 • vad är en samförsäkring betalning?
 • neonatal omvårdnad diagnos
 • Vilka är fördelarna med svett ?
 • klor i poolen under graviditeten
 • Hur berätta om det är en pojke eller en flicka
 • är Vicks vaporub beroendeframkallande ?
 • naveln och buksmärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com