sura egenskaper alanin

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-28
Aminosyror är byggstenar för alla proteiner som finns i kroppen . Totalt 20 kända aminosyror konto för varje typ av proteinsyntesen . Alanin är en av 20 aminosyror , och som de andra , har det sin egen molekylstruktur . De sura egenskaper alanin beror på dess struktur och hur det interagerar med andra material i kroppen .

molekylära egenskaper Varje aminosyra utom prolin är kända för en unik molekylstruktur som kombinerar en alkalisk , eller amin , sammansatta och en syra förening med en central kolatom som är ansluten till en väteatom . Enligt medicinsk biokemi Page hänvisning webbplats består amin sammansatta av en NH2 molekyl som består av kväve och väte atomer . Syran förening består av COOH , som är en karboxylsyra molekyl består av kol, syre och väte atomer .Vad skiljer en aminosyra från en annan är en tredje förening , kallad R -gruppen , knuten till den centrala atomen . Alanin R grupp består av en CH3 , eller metanol , molekyl , som avgör var alanin kan hittas och dess roller i kroppen . Dess grundläggande amin-acid-kol-R grupp konfiguration gör alanin ett av de enklaste aminosyror i kroppen, enligt ChemGuide, en kemi resurs webbplats.

R Group Properties

Varje protein i kroppen kännetecknas av en viss sekvens av aminosyror som ger ett protein dess struktur och förmåga kemiska, enligt Kimballs biologi Sidor hänvisning webbplats. R grupp molekyl för varje aminosyra spelar en aktiv roll i att fastställa var och om en aminosyra kan rymmas inom en viss sekvens. Alanin är metyl-molekyl består av en kolatom gick till tre väteatomer, vilket ger en icke-reaktivt ämne. Som ett resultat, spelar alanin en mindre aktiv roll inom ett visst protein sekvens än andra mer reaktiva aminosyror.Varje kroppsliga protein utför olika funktioner, varav vissa omfattar enzym agenter, antikroppar och hormoner. Enligt New World Encyclopedia innebär alanin icke-reaktiva egenskaper sin närvaro inom en viss sekvens av aminosyror bidrar mer till ett protein övergripande struktur snarare än den faktiska roll proteinet utför.

Löslighet Egenskaper

De flesta aminosyror faller inom proteinogena kategorin, som betyder "protein-huset" och alanin är en av dem. Alanine s strukturella komponenter kodas av processer DNA, som står för dess roll som en protein-byggmaterial, enligt New World Encyclopedia. R-gruppen förening som skiljer alanin från andra syror gör det mindre benägna att interagera med vatten på grund av R koncernens svagt surt egenskaper.Som ett resultat, bosatt alanin inom den inre delen av proteiner, där det är minst benägna att interagera med en vatten-typ miljö, enligt University of Calgary. Detta orsakar alanin att bilda obligationer med andra låg-sur-typ aminosyror, t. ex. glycin och histidin, inom ett protein sekvens.

Previous:nothing Next:hur man behandlar barn med näsblod

Relaterade artiklar


 • kakaosmör och solen
 • barn hälsomässa verksamhet
 • nedgrävd skatt prenatal plus DHA komplett ingredienser
 • effekten av fytosteroler på manlig testosteron
 • kraven för en Kentucky medicinsk kort
 • sjukvårdsförmåner för fattigdomsrelaterade nivå ensamstående förälder
 • ministerium verktyg för sörjande
 • Hur får jag bilnycklarna från en äldre förälder ?
 • sjukdomar finns med nyfödda
 • hur man kan stoppa graviditet halsbränna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com