typer av blå mol i ansiktet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-16
Blue födelsemärken (nevi) är vanligt förekommande i ansiktet på kvinnor, men de kan förekomma på andra delar av kroppen. Mullvadar kan ha blå färg eftersom deras rötter är djupt under huden, vilket gör att nevi att ta på en ljusare utseende. Blå födelsemärken är vanligast på människor som har ljus hud pigmentering.

Normal

Sedan blå födelsemärken ligger djupt i huden, de är oftast spola på huden eller lätt tas upp ovanför ytan av huden. Blå nevi kan även vara belägna helt och hållet under huden. De flesta blå mullvadar har en mycket mörk blå färg som ser nästan svart. Blå födelsemärken i ansiktet i huvudsak utgörs av ett kosmetiskt problem på grund av sitt mörka utseende.

Mobil

skillnad från de flesta blå mullvadar, cellulär blå nevi sticker ut från huden och har en stor och fast runda form. Enligt Dr Rudolf R. Roth på University of Pennsylvania School of Medicine, dessa lesioner vanligtvis att mäta mellan en och tre centimeter i diameter. Cellular blå födelsemärken kan variera i färg från blåsvart till gråblå. Enligt denna resurs, kan denna typ av mole i ansiktet vara helt normalt, eller det kan vara tecken på huden melanom (cancer).

Epithelioid

Epithelioid blå mullvadar är mycket tät mullvadar som har enhetlig mörkblå färg. Dessa födelsemärken är oftast upp och är en bieffekt av Carney komplexa (CNC). CNC är en dominerande ärftlig tillstånd som orsakar hyperpigmentering i huden vävnader, förutom att orsaka tumörer i hjärtat och huden. De flesta människor behöver inte oroa sig för dessa typer av mullvadar , eftersom CNC är mycket sällsynt .

Godartad

Godartade och elakartade hänvisar till huruvida en mullvad är noncancerous eller cancer , respektive . I de flesta fall , blå födelsemärken är godartade ( noncancerous ) , eftersom pigmenteringen är hämtade från djupt under huden. Facial blå mullvadar , med en ganska enhetligt mönster och ingen förändring i färgen , kantlinje eller storlek över tiden , har en mycket låg risk för framkallande av hudcancer .

malignt

Malign ( cancerframkallande ) blå födelsemärken är vanligast hittades i hårbotten enligt National Institute of Health. Malignt blå nevi att växa i storlek och kommer inte längre att ha ett enhetligt mönster eller runda gränsen , får karaktär av en cellulär blå nevi . Om någon blå födelsemärken på kroppen ändring av form , storlek eller färg , är det en bra idé att ha dessa mullvadar granskas av en hudläkare för att avgöra om de är cancerogena . Om blå födelsemärken i ansiktet utgör någon hälsorisk , kommer de att exciderad ( avlägsnas kirurgiskt ) .

Previous:nothing Next:hur man mäter ozon i vatten

Relaterade artiklar


 • hur man presenterar en medicinsk historia
 • hur mycket ska ett barn väga vid 26 veckor ?
 • statligt förvaltad planer vård i Illinois
 • information på bollen och uttaget , vänd och gångjärn av knäet
 • hur man ska behandla manliga svampinfektion
 • förklaring av MBTI typer
 • ett nyfött diet
 • brandsäkerhet information för barn
 • ungdomar och alkohol fakta
 • exponering för mögelsporer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com