uppsättning frågor till föräktenskaplig rådgivning sessioner

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-03
Bröllop rådgivning är utformad för att hjälpa par itu med problem innan de gifter sig . Den före äktenskapet rådgivare bör omfatta alla områden av möjliga problem inom äktenskapet . Dessa frågor är tänkta att fungera som ett försvar mot problem inom äktenskapet . Ett par kan också bli enhetlig som de arbetar genom potentiella konflikter tillsammans .

Äktenskap Förväntningarna

Fråga par varför de vill gifta sig . Ta reda på vad de förväntar sig av varandra inom äktenskapet . Fråga paret på vad var och en av dem kommer att innebära för äktenskapet . Denna frågeställning kommer att undanröja eventuella orealistiska förväntningar om att paret har för varandra .

ekonomiska problem

Frågor om finanser är oerhört viktiga för en föräktenskaplig par . Fråga paret om deras ekonomiska plan , hur man blandar sina finanser och som skulder var och en av dem har . Du bör också kräva att göra en budget . Detta kommer att eliminera eventuella ekonomiska överraskningar när paret gifter sig .

Religion

Fråga paret vad deras religion är . Om religionerna skiljer sig , fråga dem hur de har tänkt att blanda sina religioner . Detta inkluderar hur religioner påverkar semester . Fråga par där de planerar på att gå tjänster ( om någonstans ) . Ta också reda på hur religion påverkar nuvarande eller potentiella barn .

Arbete

Ta reda på vad paret planerar att göra för arbete efter de gifta sig. Fråga dem om detta kommer att förändras efter att bilda familj . Fråga paret om andra möjliga jobb förändringar i framtiden .

Labor

Fråga paret på förväntningar om arbete i hemmet . Fråga dem hur de tänker om en uppdelning av hushållsarbetet. Detta omfattar majoriteten av matlagning , matinköp och måltid planering . Ta reda på vem som ska ansvara för underhåll av fordon. Diskutera planen för att betala räkningar och hantera budgeten.

Barn

Fråga dem om de planerar att skaffa barn och hur snart . Ta reda på vad de planerar att göra för disciplin . Frågor paret om hur de planerar att försörja sin familj . Diskutera huruvida de kommer att använda preventivmedel innan barn .

Previous:nothing Next:viacord vs navelsträngsblod registret

Relaterade artiklar


 • Effekterna av Remicade på menstruationscykler
 • graviditet försäkring och ofruktsamhet
 • Hur mycket ska jag väga 6 fot 1 tum?
 • Hur du tar orto Tri- cyclen
 • klor i poolen under graviditeten
 • lista med alternativ preventivmedel
 • personalbehovet för Texas vårdhem
 • barnavårdsutbildningar nära Oceanside , CA
 • Louisiana Medicaid för barn
 • spädbarn ryggrad utveckling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com