vanliga frågor om mjuka kontakter

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-19
Att bära kontaktlinser är ett alternativ till att ha tydlig vision utan glasögon. Men ta hand om mjuka kontaktlinser och lära sig verktyg för att hålla ögonen friska kan vara en omfattande process. Vanliga frågor om mjuka kontaktlinser kan inkludera olika typer av kontakter och hur man ordentligt hand om dem. Om berörda om att bära kontakter eller om du upplever problem, kontakta din professionella optiker eller läkare.

Kan bara vissa åldrar använder mjuka kontakter?

Nej. Det finns inga åldersgränser för att använda mjuka kontaktlinser. Men enligt kontakta maker Acuvue, föräldrar och ögon läkare bör se till att deras barn är ansvariga nog att bära först. Det finns också en myt att äldre människor inte kan bära kontakter på grund av förändringar i deras ögon. Enligt Cooper Eye Care i New York, framsteg inom ögonsjukvården nu låta människor i 40-årsåldern och äldre att bära mjuka kontaktlinser. Till exempel, mono-vision kontakterna innehåller en lins som hjälper patienten ser på avstånd och en annan lins som gör att patienten se klart nog att läsa. Kontakta tillverkare nu också göra bifokala linser.

Om någon inte använder mjuka linser?

Enligt förhindra blindhet Amerika, de flesta människor använder mjuka kontaktlinser utan problem. Bör dock ett visst segment av befolkningen avstår från att bära dem, till exempel människor som lider av täta ögoninfektioner eller får allergiska reaktioner. Patienter som har frågor öga smörjning och arbetstagare som exponeras för gifter, damm och rök kanske också vill undvika att bära kontaktlinser.

Vilka olika typer av mjuka kontaktlinser?

Det finns normalt fyra typer av mjuka kontaktlinser. Enligt Acuvue är endagslinser bara använts en gång. En patient sätter i en ny uppsättning kontakter varje dag. Dagligt slitage kontakter byts ut varje vecka eller två. De bör tas bort varje dag i slutet av dagen och rengöras innan de används igen dem nästa dag. Förlängd användning kontakter håller ungefär så länge som dagligt slitage kontakter , men kan patienter sova med linserna i ögonen . Slutligen kan bytas ofta kontakter bäras under en längre tid t. ex. en månad , beroende på patientens och kontakten .

Vilka är biverkningarna av att använda mjuka kontakter ?

Enligt förhindra blindhet Amerika , biverkningar av bär mjuka kontaktlinser inkluderar röda ögon , ögonbesvär , en förändring i vision och vattning i ögonen . Om patienterna inte ordentligt hand om sina kontakter får de utveckla ögoninfektioner som följd . Om du upplever någon av dessa biverkningar eller har några problem med bär mjuka kontaktlinser, kontakta din ögon läkare.

Hur ska jag sköta mina kontakter?

Ta hand om dina kontakter varierar beroende på typ. Normalt, om du har ett par linser du bär för mer en dag, bör du rengöra dem på daglig basis. Enligt All About Vision, bör kontakta användare tvätta först sina händer för att förhindra överföring av bakterier i ögat. En rengöringslösning godkänts av din optiker läkare bör sedan användas för att rengöra kontakter. Placera linsen i handen handflata och krama några droppar lösning på kontaktsidan, försiktigt gnugga lösningen på objektivet. Följa eventuella andra anvisningar på produktens etikett och placera linsen i dina kontaktuppgifter fall som har fyllts med ny, ren lösning.

Previous:nothing Next:reguljära arbetsmarknaden och leverans

Relaterade artiklar


 • Hur mycket ska jag väga vid 12 års ålder ?
 • hur man hittar glasögon som omfattas av Medi-Cal
 • vad är meningen med neonatal sepsis ?
 • ska jag ta reda på könet på mitt barn?
 • joniserande strålning biologiska effekter på barnsjukvården
 • faror om mikrovågsugnar
 • Dragon frukt & graviditet
 • Hur ofta bör jag byta handdukar ?
 • roll i ett samhälle barnmorska
 • Colorado sjukförsäkring program
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com