viacord vs navelsträngsblod registret

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-03
Föräldrar har nu möjlighet att lagra en bebis navelsträngsblod för framtida medicinsk användning. Det finns vissa program för navelsträngsblod donation , ViaCord och navelsträngsblod kansli både tillhandahåller lagring navelsträngsblod för privata familjer till en kostnad . Båda företagen erbjuder samma tjänst , men varierar i hur de genomföra den process

historia och läge

ViaCord hemsida förklarar att företaget ligger centralt i Cincinnati , Ohio , en plats vald för dess låga förekomsten av naturkatastrofer. ViaCord har funnits i branschen sedan 1993.

Navelsträngsblod kansli rapporterar på sin hemsida att Tucson, Arizona, valdes som sitt hem av samma skäl. Moderbolagets guide till navelsträngsblod anges att CBR förvarade den första flaskan med navelsträngsblod --- som grundarens son --- 1992.

Funktion

CBR ViaCord är privata blodbanker för familjer som vill lagra deras barns navelsträngsblod.

ViaCord förklarar att frysförvarade navelsträngsblod kan användas för att behandla en rad olika hygienkrav, däribland typer av cancer, benmärg syndrom misslyckande, metabola störningar, blod och immunbrist.

CBR förklarar att det är den enda blodbanken i USA som erbjuder förvaring för navelsträngsblod vävnad . Från och med 2010 är navelsträngsblod vävnad som forskat och kan användas i framtiden för att behandla sjukdomar som diabetes , leverskador , hjärtsvikt , multipel skleros , stroke , brosk skador och benfrakturer .

Collection

ViaCord och CBR erbjuda liknande samling tjänster . Båda förklarar att efter födseln , är navelsträngsblod samlas i en särskild förvaringspåse märkt , och skeppas sedan till behandling och lagringsanläggning genom en medicinsk kurir .

ViaCord förklarar att den använder en heparin -fri , Food and Drug Administration-godkänd väska för navelsträngsblod insamling . Heparin är en antikoagulant . Påsen tog över två år att utveckla och syftar till att öka sladden volym blodtappning och minska risken för kontaminering.

CBR uppger att dess FDA-godkända påse innehåller torrt heparin för att hjälpa till att bevara navelsträngsblod under transporten. Det noterar att navelsträngsblod vävnad samlas genom att skära från navelsträngen ett vävnadsprov från 4 till 8 inches i längd och placera den i den medföljande behållaren för transport .

Lagring

CBR ViaCord hålla navelsträngsblod cryogenically fryst i flytande kväve. CBR uppgett att dess anläggning övervakas 24 timmar, 365 dagar om året och övervakas av en ledare i navelsträngsblod och stamceller fältet cellbankssystem.

Lagring i CBR sker på minus 196 grader, vilket är minus 348,8 grader Fahrenheit.

ViaCord förklarat att dess navelsträngsblod behandlas och förvaras i en sluten anläggning för att minska risken för kontaminering. Dess cisterner hålls på minus 170 grader Celsius --- minus 338 grader Fahrenheit --- eller lägre.

Det är okänt hur länge frysförvarade navelsträngsblod kommer att behålla sin sammansättning, enligt CBR webbplats. Navelsträngsblod tas bort efter 15 år, dock fortfarande visade samma sammansättning som när den var frusen, sannolikt webbplatsen konstaterar, och tillade att fryst navelsträngsblod kan vara framgångsrikt lagras på obestämd tid.

Kostnad

ViaCord arvode, vilket förklaras av sin webbplats, är $ 2. 250 för det första året, inklusive insamling, kurir transporten, och det första året för lagring när betalats. Avbetalningsplaner erbjuds, men höja priset. Lagring avgifter är $ 125 A år, och är garanterade att inte höja på 25 år. Alternativ för att betala för lagring i förskott för 20 eller 25 år erbjuds till ett lägre pris.

CBR hemsida förklarar sina två prissättning alternativ. Den första är $ 2. 195 för det första året, inklusive insamling, bud och det första året av lagring. Det andra alternativet omfattar vävnad navelsträngsblod och kostar $ 2. 915. Om så önskas navelsträngsblod vävnad ensam kan lagras. CBR erbjuder en mängd olika betalningsplaner för att täcka det första årets kostnad. Förvaring för navelsträngsblod är 125 SEK per år, lagring av navelsträngsblod och vävnad är $ 250 per år. CBR erbjuder flera förskottsbetalning planer för förvaring.

Previous:nothing Next:senior midja övningar

Relaterade artiklar


 • potträna ett barn med Downs syndrom
 • grått hår tillväxt
 • kragarna och öroninflammation
 • New Jersey Medicaid regler för stödberättigande
 • hörapparat komponenter
 • är nikotin plåster eller tuggummi bättre för kvinnor?
 • HIPAA i omvårdnad för familjer
 • cykling & hip bursit
 • Vilka är tecknen på arbetskraft under graviditeten
 • tecken på arbetskraft i graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com