Hur får jag gratis information om receptbelagda mediciner?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-01
Få ett nytt recept för en okänd medicin är det dags att göra förfrågningar om läkemedlet. Detta gäller särskilt om du tar andra läkemedel eller om läkemedlet har aldrig varit tidigare föreskrevs. Kunderna kan få frågor om sina nya mediciner, och är inte säker på hur man gå att få gratis information om att medicinering. Det finns flera vägar som gör det möjligt för samvetsgranna konsumenten att lära sig mer om läkemedel som förskrivs
1.
Fråga din läkare. Läkaren har ordinerat en viss medicin av en anledning. Tiden att göra förfrågningar är när du får receptet. De flesta läkare är mer än villiga att förklara medicin, vad det är för och hur ofta ta den. Naturligtvis många läkare är alltför upptagen för att svara på alla frågor, och det är här du kan hjälpa dig att få mer information som är viktig.
2.
Fråga på apoteket. Den farmaceut som fyller recept är en av de mest kunniga personer inom vård- industrin när det kommer till kunskapen om läkemedel . Både större kedja apotek och mindre fristående butiker anställa apotekare som finns tillgängliga för att svara på frågor om dosering , drog växelverkan, försiktigheten och motåtgärder med olika mat och dryck . Dessutom har de flesta större kedjor drog butiker krampa en läkemedelsinformation sätter på recept väska som också ger värdefull information om drogen och dess generiska motsvarigheter . Även om du inte kan få apoteket själv , kommer många apotekare svara på frågor via telefon .
3 .
Kolla Internet . Det finns olika webbplatser som inrättas för att ge information på Internet om receptbelagda mediciner , och många av dessa är gratis . De mest populära är drugs. com , rxlist. com och PDRHealth. com . Alla dessa platser har liknande typer av information , men vissa är lättare att använda än andra . Dessa webbplatser är alla inriktade mot patienter /konsumenter och är skrivna i klartext i stället för medicinska termer. Det är vanligtvis bättre att använda dessa platser än bara sätta namnet på medicinen i en sökmotor . Detta resulterar vanligen i webbplatsen för läkemedlets tillverkare och många inte tillhandahålla fullständig, lätt att förstå information för den genomsnittlige konsumenten .
4 .
Gå till ditt lokala bibliotek. De flesta större bibliotek system har en kopia av Physicians Desk Reference ( PDR ) , som innehåller listningar av receptbelagda läkemedel som finns på marknaden . Guiden är dock skriven för sjukvårdspersonal och kanske inte den bästa källan för en lekman . Dessutom är PDR oftast klassificeras som en uppslagsbok och som sådan inte kan checkas ut från biblioteket. Du kan också behöva be om ett exemplar av boken på biblioteket hänvisning skrivbord .

tips och varningar


 • aldrig ta medicin som inte ordinerats till dig, även om du har ett liknande recept . Ta inte läkemedel som efter utgångsdatum som anges på förpackningen , i bästa medicineringen kan vara ineffektiv , men vissa mediciner förbi deras livslängd kan vara farligt . Förvara alltid läkemedel i sin originalförpackning och hålla läkemedel är en sval, torr plats . Fuktig kan fuktig luft förändra kemin i vissa mediciner eller att bli ineffektiva. Av dessa skäl , undvika att hålla läkemedel i badrummet medicinskåpet . Förvara aldrig läkemedel där barn kan få tillgång till dem , även om behållarna har barnsäkra lock på dem . Om du har behållare problem med att öppna på grund av artrit eller annan sjukdom och det finns inga barn i hemmet , be apotekspersonal behållare utan barnsäkra lock .


 • Previous:nothing Next:ligering metoder

  Relaterade artiklar


 • Hur lång tid efter rökning kan jag amma ?
 • hur man kan förebygga fel i medicinsk fakturering
 • fysisk utveckling : 6-12 år
 • polycytemia höftproblem
 • lysrör & barn syn
 • penicillin allergier hos spädbarn
 • verktyg säkerhet för barn
 • adaptiva trädgårdsarbete bidrag
 • hur man använder kokosolja för hårbotten
 • statligt förvaltad planer vård i Illinois
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com