Hur tillvägagångssätt jag en alkoholhalt om att stoppa drickande?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-19
Alkoholism är en psykiskt och fysiskt farlig sjukdom , vilket resulterar i många hälsa komplikationer. Inte bara är alkoholister löper större risk för allvarlig leversjukdom , hjärtinfarkt och cancer , men alkoholism kan fördjupa känslor av ångest, depression och otillräcklighet som drev överdrivet drickande i första hand . Vänster obehandlade , alkoholism kan äventyra livskvaliteten för din påverkas älskade och placera stora påfrestningar på sociala nätverk och familjer . För att få en alkoholhalt i ett rehabiliteringsprogram , den personen måste komma överens för att göra en förändring . . konfrontera alkoholist och bad honom att acceptera behandlingen kräver tålamod , takt och mod
1 .
Rådfråga en intervention professionella om hur man skall närma din alkoholist vän eller familjemedlem . Om du inte har ett Anonyma Alkoholister gren nära dig , offentliga socialarbetare har kompetens att ge liknande råd . Enligt Mayo Clinic , att få en professionell åsikt är särskilt viktigt om personen har talat om självmord , har en historia av psykisk sjukdom , verkar vara i förnekelse eller är benägen att våldsamma utbrott . Även om dessa egenskaper inte beskriver din vän eller familjemedlem, pratar med en professionell är fortfarande en smart första steg . WebMD varnar att en del vårdpersonal tycker att konfrontera en alkoholist utan hjälp av en intervention specialist gör mer skada än nytta .
2 .
Organisera en intervention och se till att släkt och vänner nära person kan alla delta . Enligt webbplatsen Lovefirst. net organiserade interventioner har en större framgång än en-mot-en samtal , övertygande 85 procent av alkoholister att acceptera ytterligare rådgivning och behandling .
3.
Forskning behandlingsalternativ för den personen. Se om försäkring täcker rehabiliteringsprogram, utvärdera olika centra och metoder och prata med branschfolk från varje organisation om det lämpliga i sina metoder för din älskade. Om personen kommer att behöva resa till behandlingshemmet du väljer, överväga att ha sina väskor packade och klara för honom före ingreppet börjar.
4.
Forskning och förbereda några fakta om hur personens dryckesvanor påverkar honom och andra människor. Du kan peka på hur mycket pengar som spenderas på alkohol , eller antalet familjeutflykter din älskade man har missat den senaste månaden .
5 .
Håll en företar intervention . Har vart kompis eller familjemedlem repetera vad de vill säga till den personen. Högtalare bör fokusera på hur mycket de bryr sig för den personen, hur mycket de missar tillbringa kvalitetstid med dem och hur deras överdrivet drickande påverkar relationer . Du kan också använda detta möte för att diskutera den föreslagna behandlingsplan , bestämma placeringsarrangemang och besluta om en handledare som guidar interventionsförfarandet. Diskutera möjliga konsekvenser om personen vägrar behandling ( till exempel, gör honom flytta ut , skära upp kreditkort etc. ) .
6 .
Värd den verkliga ingrepp . Ge varje person en chans att tala och uttrycka sina känslor . I slutet av mötet , tala om för personen om hennes behandlingsalternativ. Be henne om ett omedelbart beslut om huruvida hon kommer att acceptera hjälp . Låt henne vet att det kommer få konsekvenser för att inte ta behandling ( till exempel kommer anhöriga inte låna ut pengar så att hon beroende) . Vara kärleksfull , men fast .

tips och varningar


 • Förvänta att din älskade kommer att motsätta sig interventionen. Har fakta beredd att lugnt diffusa vanligaste argumenten , men överdriv inte den situationen . Till exempel , om personen objekt som han bara har en eller två drinkar efter jobbet , pekar på en tom flaska sprit som han dräneras på en kväll .
 • tala klarspråk och hålla oss till fakta . Undvik utskällning .
 • En framgångsrik åtgärd tar tid och noggrann planering. Inte värd en improviserad intervention på skoj .


 • Previous:nothing Next:Hur man blir en äggdonator i Kanada

  Relaterade artiklar


 • ekonomiskt stöd för diabetes och neuropati
 • tecken på dehyration i baby
 • kroppsdel fakta
 • familjens sjukförsäkring planer i New Jersey
 • raspiga andning hos spädbarn
 • Vilka är fördelarna med studsade studsmatta motion ?
 • metylparaben & graviditet
 • relevant tidigare sjukdomshistoria
 • om hårväxt i puberteten
 • säkra metoder för att ta bort bakterier från plastflaskor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com