Medicaid och WIC regler för spädbarn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-02
tillfälligt bistånd till behövande familjer ( Tanf ) ger federala globala bidrag till stater för sociala tjänster såsom Medicaid-program och särskilda kompletterande Nutrition program för. Kvinnor och barn (WIC ) . Medicaid-program ger tillgång till hälsovård för hushåll med låga inkomster . Bebisar är berättigade till hälsofördelar om deras hushåll uppfyller vissa krav som ställs av programmet . WIC ger näringslära , mat och rådgivning till berättigade gravida kvinnor och deras barn .

Medicaid inkomst Regler

Medicaid- programmet omfattar medicinska tjänster för spädbarn som bor i låginkomstområden och mycket hushåll med låga inkomster . Inkomster regler och begränsningar bestäms av Tanf , som distribuerar medel till Medicaid -programmet . Enligt Federal fattigdomsgränsen ( FPL ) inkomster regel måste alla barn under sex års ålder har en familj inkomst som ligger vid eller under 133 procent av den federala fattigdomsgränsen på en årlig eller månadsvis . Dessa nivåer kan ändras från år , till exempel under 2007 var den årliga högsta inkomst för en familj på tre $ 22. 836 . 10. År 2010 var den högsta årliga inkomster $ 24,352. 30. Om du är osäker på inkomsten kravet på ditt barn, kan nuvarande inkomst riktlinjer finns på Medicaid hemsida. Det finns andra alternativ för familjer som inte uppfyller de inkomster kriterier som FPL. Dessa familjer faller inom ramen för ett "kategoriskt behövande" grupp så att barn yngre än ett berättigande till täckning om deras familjens inkomster är inte mer än 185 procent av FPL. Varje stat har sina egna regler för "kategoriskt behövande" täckning, kontrollera med din lokala Medicaid-programmet för att se om ditt barn är berättigad.

Medicaid Medborgarskap Regler

Medicaid kräver att alla sökande amerikanska medborgare , eller i vissa fall en juridisk person med hemvist i fem år . Under de senaste ett undertecknat utsaga var tillräckligt för att bevisa amerikanskt medborgarskap , men eftersom den minskning av underskottet Act från 2005 ( DRA ) , skall den sökande tillhandahålla dokumenterade beviset på medborgarskapet . DRA anges att barn till invandrare eller olagligt mödrar endast kommer att bestämmas berättigade till Medicaid När en ansökan med beviset på medborgarskapet dokumentation lämnas in och behandlas av statliga organ . Lagen föreskriver fyra nivåer av bevis för medborgarskap . Den primära nivån är ett amerikanskt pass , intyg om naturalisation och Certificate of amerikanskt medborgarskap . Födelsebevis är godtagbara som sekundära bevis , medan ett sjukhus rekord anses tredje nivån bevis . Om en sökande inte har någon av dessa handlingar, inklusive en grupp icke -statliga dokument skrivna sanningsförsäkringar kommer att krävas. Enligt lagen är det statens ansvar att söka den högsta nivån av dokumentation möjligt .

WIC inkomst Regler

WIC programmet krävs det att hushållen ansöker om WIC måste ha inkomster på eller under 185 procent av FPL. Enligt WIC: s intäkter diagram kan en familj med tre inte göra mer än $ 33. 874 per år att vara berättigad till programmet. Programmet räknar alla medlemmar i hushållet, inklusive fostret hos gravida mor. Bebisar som är berättigade till välbefinnande program som Medicaid automatiskt berättigade till WIC enligt inkomstskattelagen krav.

Nutritional Risk

För att barn skall beaktas för WIC-programmet skall sökanden anses ha på näringsmässiga risk. Denna risk är beroende av en inledande hälsoundersökningar vid en WIC klinik av läkare , sjuksköterska eller dietist . Utövaren kommer att utvärdera medicinskt baserad och kost-baserade risker som låg vikt , järnbristanemi och dåliga matvanor . Bebisar som befinns vara berättigade till programmet kommer att få mat bistånd, såsom formel , mjölk , spädbarn spannmål , och vitamintillskott.

Previous:nothing Next:tecken på Graviditet på en spiral

Relaterade artiklar


 • zap löss behandling
 • ska jag övning med förkylningssymptom?
 • är Vicks vaporub beroendeframkallande ?
 • Hur länge ska det ta för ett litet sår att läka?
 • Vilka funktioner i urinröret ?
 • Hur effektivt är enzara ?
 • definiera legitimerad läkare
 • typer av spinal lederna
 • fyra delar av hjärnan
 • typer av tryckpunkter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com