Vilka är riktlinjerna för WIC-programmet?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-14
Den kvinnor, spädbarn och barn-programmet är ett kompletterande näring initiativ administreras av US Department of Health. Programmet hjälper utsatta grupper, inklusive gravida kvinnor, barn under fem års ålder och spädbarn, få frisk livsmedel och få tillgång till grundläggande hälsovård. Enligt DOH hemsida, mottagare av WIC bidrag är mer benägna att ha friskare graviditeter.

Behörighet riktlinjer

Gravida kvinnor, spädbarn eller barn yngre än 5 år, mammor med barn yngre än 6 månader och ammande kvinnor som vårdar ett barn mindre än ett år gammal som uppfyller behörighetskraven kan få rättslig hjälp inom ramen för WIC-programmet. Familjer som redan får matkuponger, Tillfällig personal för behövande familjer betalningar eller Medicaid stöd är berättigade till stöd, oavsett inkomst. Sökande till WIC stöd som inte uppfyller dessa villkor måste falla inom grundinkomst nivåer som dikteras av federal lag. Från och med augusti 2010 var den årliga inkomstgränsen för en familj på tre $ 33. 874, som anges på New York State webbplats.

Bedömning riktlinjer

Innan utbetalningar ges sökande normalt bedömas av sjukvårdspersonal från staten hälsodepartement. Denna bedömning syftar till att bedöma den medicinska och näringsbehov för mödrar och deras barn och bestämma vilka förmåner de kan ha rätt till.

Varaktighet riktlinjer

WIC-bidragen är avsedda som kortfristigt bistånd. En individ kommer oftast bara att få WIC betalningar för 6 till 12 månader. Den exakta längden beror på om den sökande är gravid, ammar eller är ett spädbarn eller barn. När den föreskrivna tiden av stödet har upphört, sökande får ansöka på nytt om de tror att de fortfarande är berättigade till hjälp under WIC programmet.

prioriterade riktlinjerna

Enligt US Department of Agriculture hemsida , har WIC organ inte tillräckliga medel för att tjäna alla sökande som uppfyller kraven för WIC -stöd. Varje statlig myndighet är skyldig att föra en väntelista över sökande och ge hjälp baserat på ett system som prioriterar medel för de mest behövande . Prioriterade grupper omfattar typiskt kvinnor eller barn som lever långt under fattigdomsgränsen och med risk för hälsoproblem på grund av dålig kost , liksom kvinnor och barn med låga blodvärden eller sökande som tidigare har haft medicinska problem under graviditeten.

Läge riktlinjer

WIC-bidrag som utfärdas av hälso-avdelningar eller tjänster familj avdelningar enskilda stater. För att vara berättigade till stöd måste de sökande är bosatta i den stat där de gör sin ansökan. WIC mottagare som söker sig till en annan stat sätts på toppen av väntelistan och kommer att vara först i kön en gång mer resurser blir tillgängliga. Dessa sökande måste bevisa att de fick WIC betalningar i en annan stat och informera WIC kontoret när de planerar att flytta.

Previous:nothing Next:typer av gallsalter

Relaterade artiklar


 • Varför ammoniak håret sönder färg orsak ?
 • hur många gram fett per dag ska barnen ha ?
 • androgen hårväxt hos kvinnor
 • Hur Service Jag andas en maskin?
 • Skillnaden mellan konstgjort hjärta & kammarstöd enheter
 • barnmorskor protokoll
 • zap löss behandling
 • tecknen på ett missfall
 • förteckning tidsplan för immunisering skott för barn
 • vad är lucency på röntgen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com